Nieuws met tag "Jeugd"


 14-02-2024 

Riemer: "Colassin heeft grote toekomst"

Riemer:

De surprise van de chef luisterde afgelopen weekend naar de naam Antoine Colassin. Tot ieders verrassing maakte hij deel uit van de wedstrijdkern voor de partij op Charleroi. "Door het grote aantal blessure volg ik elke wedstrijd van de Futures. Antoine viel me op", verklaarde Brian Riemer. Lees verder »



 06-02-2024 


 02-02-2024 


 31-01-2024 

18-jarige flankaanvaller van Arsenal in beeld

18-jarige flankaanvaller van Arsenal in beeld

Engelse media maken gewag van interesse van Anderlecht voor Amario Cozier-Duberry, een 18-jarige flankaanvaller die uitkomt voor de U21 van Arsenal. Ook Ajax, Newcastle en Borussia Dortmund zouden brood zien in de jonge Cozier-Duberry. Lees verder »



 24-01-2024 

15-jarige doelman tekent eerste profcontract

15-jarige doelman tekent eerste profcontract

Anderlecht heeft Mattis Seghers zijn eerste profcontract laten ondertekenen. Seghers is een doelman die net zijn 15e verjaardag vierde en uitkomt voor de U16 van paars-wit, een reeks boven zijn leeftijdsklasse. Hij tekende een contract voor drie seizoenen. Lees verder »



 23-01-2024 

PSV-belofte Babadi in beeld

PSV-belofte Babadi in beeld

Volgens het Algemeen Dagblad is Anderlecht één van de clubs die interesse toont in Isaac Babadi van PSV. De 18-jarige aanvallende middenvelder staat ook in de belangstelling van Ajax en Frankfurt en PSV wil hem ook graag langer aan zich binden. Lees verder »



 22-01-2024 

Officieel: Moutha tekent eerste profcontract

Officieel: Moutha tekent eerste profcontract

Enkele dagen nadat hij op het punt stond naar KV Mechelen te verhuizen, heeft Nail Moutha een eerste profcontract ondertekent bij Anderlecht. De 18-jarige Moutha ontpopte zich dit seizoen tot de vaste linksback van de RSCA Futures. Lees verder »



 21-01-2024 

Aanvoerder U15 terug naar Genk

Aanvoerder U15 terug naar Genk

Jelle Driessen, de aanvoerder van de U15 van Anderlecht, trekt naar Racing Genk. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Driessen vierde afgelopen week zijn 15e verjaardag, wat maakt dat hij een profcontract kan tekenen. Lees verder »



 17-01-2024 

Futures: Moutha-Sebtaoui tekent vandaag bij KV Mechelen

Futures: Moutha-Sebtaoui tekent vandaag bij KV Mechelen

De 18-jarige linksachter Nail Moutha-Sebtaoui, staat dicht bij een overgan naar KV Mechelen waar hij al zijn medische testen aflegde. Moutha-Sebtaoui is actief bij de RSC Anderlecht Futures maar heeft er geen profcontract, bij KV Mechelen zou er een meerjarig contract klaarliggen. Lees verder »



 16-01-2024 

"Leoni en Debast speelden al tien keer samen centraal achterin"

Theo Leoni, Amando Lapage en Ludwig Augustisson: dat zijn de drie spelers aan wie Brian Riemer denkt om morgen centraal achterin post te vatten naast Zeno Debast. Leoni lijkt over de beste papieren te beschikken, maar is hij niet wat frêle? "Theo is één van de spelers met de grootste voetbalintelligentie die we hebben", aldus Riemer. Lees verder »


 10-01-2024 

 05-01-2024 

 04-01-2024 

Raman en Sardella niet mee op stage

Raman en Sardella niet mee op stage

Anderlecht vertrekt morgen zonder Benito Raman (foto) en Killian Sardella op stage naar Tunesië. Dat meldt La Dernière Heure. Sardella zal door een blessure ook de eerste wedstrijd(en) na de winterstop missen. Lees verder »


Interesse in Popovic

Interesse in Popovic

Volgens bepaalde media volgt RSC Anderlecht, Boris Popovic, die voor Cercle Brugge speelt. De 23-jarige centrale verdediger speelde bij Tours en AS Monaco en kan ook als verdedigende middenvelder fungeren. Lees verder »


 01-01-2024 

Fikse interesse voor NAC-jongeling Omgba

Fikse interesse voor NAC-jongeling Omgba

Voetbal International meldt dat Anderlecht "hevig geïnteresseerd" is in Aimé Omgba, een 21-jarige aanvallende middenvelder van NAC Breda. De speler zou ruim één miljoen euro kosten. Volgens Het Nieuwsblad ziet Anderlecht in Omgba een versterking voor de toekomst en zal hij eerst rijpen bij de Futures, mocht het tot een transfer komen. Lees verder »


 27-12-2023 

Selectie: Hazard en spits Ure present tegen Cercle

Selectie: Hazard en spits Ure present tegen Cercle

Anderlecht heeft zopas een selectie van twintig spelers vrijgegeven voor de partij van vanavond tegen Cercle Brugge. Jan Vertonghen is zoals verwacht daar niet bij. Wel van de partij zijn Thorgan Hazard en Robbie Ure (foto). Voor de Schotse spits zijn eeste selectie voor de A-ploeg. Lees verder »


 24-12-2023 

Genk: "We beraden ons over stappen om match aan te vechten"

Genk:

Racing Genk lijkt van zin de nodige stappen te ondernemen om de wedstrijd te herspelen. "Als ik me niet vergis, moet de wedstrijd herspeeld worden omdat de regels fout worden toegepast", vertelde coach Wouter Vrancken na afloop. Precedenten uit het verleden geven de Limburgers alvast hoop. Lees verder »


 21-12-2023 

 15-12-2023 

Ook Verlinden weg bij Anderlecht

Ook Verlinden weg bij Anderlecht

Na Jean Kindermans en Kevin Vermeulen zal ook Jan Verlinden de jeugdopleiding van Anderlecht verlaten. Dat meldt La Dernière Heure. Verlinden begeleidt jeugdspelers op sociaal en educatief vlak. Na dit seizoen zoekt hij andere oorden op. Lees verder »



 12-12-2023 

Mbodj terug in België en traint bij U23 Union

Mbodj terug in België en traint bij U23 Union

Kara Mbodj is terug in België. De Senegalees traint momenteel bij de U23 van Union om zijn vorm te onderhouden want hij zit al bijna een jaar zonder club. Hij hoopt vooral om snel een nieuwe club te vinden en dat mag gerust Union zijn.  Lees verder »


 09-12-2023 

Selectie: Hazard niet klaar voor Standard

Selectie: Hazard niet klaar voor Standard

Anderlecht heeft vanavond een selectie van negentien spelers bekendgemaakt voor de wedstrijd van morgen tegen Standard. Thorgan Hazard is daar niet bij. Ook Moussa N'Diaye ontbreekt. Ludwig Augustinsson is wel van de partij. Lees verder »


 07-12-2023 

 06-12-2023 

Ook rechterhand Kindermans verlaat Anderlecht

Ook rechterhand Kindermans verlaat Anderlecht

Na een samenwerking van zeventien jaar scheiden de wegen van Anderlecht en Kevin Vermeulen. Dat meldt de club. Vermeulen was als academy manager de rechterhand van Jean Kindermans. Anderlecht en Vermeulen vonden geen plaats voor hem in de nieuwe structuur van de jeugdopleiding. Lees verder »


 24-11-2023 

 21-11-2023 

 18-11-2023 

Verlies voor Vazquez, winst voor Ashimeru

Verlies voor Vazquez, winst voor Ashimeru

Geen A-interlands vandaag voor spelers van Anderlecht, wel enkele jongeren die in actie kwamen. En van gisteren heeft u nog de informatie over Majeed Ashimeru te goed. Hem hadden we schandelijk over het hoofd gezien. Een overzicht. Lees verder »


Delaney trapt Denemarken naar het EK (video)

Delaney trapt Denemarken naar het EK (video)

Denemarken heeft zich gisterenavond geplaatst voor het EK voetbal van komende zomer. Het won met 2-1 tegen Slovenië en Anderlecht-speler Thomas Delaney scoorde het winnende doelpunt. Killian Sardella en Mario Stroeykens kenden een minder blije avond. Lees verder »


 17-11-2023 

Arnstad van goudwaarde met doelpunt en assist

Arnstad van goudwaarde met doelpunt en assist

Kristian Arnstad kende een topavond met de Noorse U21. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland zorgde de Anderlecht-speler voor een doelpunt en een assist. Zo slaagde Noorwegen erin om met 3-2 te winnen. Ook Amadou Diawara kwam vandaag al in actie. Lees verder »


 16-11-2023 

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Tijdens deze interlandperiode zijn er twaalf spelers van de A-kern uitgezwermd naar hun nationale ploegen. Daarbij voor het eerst ook Luis Vazquez. Ludwig Augustinsson kampt met een lichte blessure, maar is toch naar Zweden afgereist. Een overzicht. Lees verder »



 15-11-2023 

Regenzeil Anderlecht redt interland van zondag

Regenzeil Anderlecht redt interland van zondag

Vanaf morgen zal het veld in het Koning Boudewijnstadion afgedekt worden met een regenzeil. De stad Brussel zal dat van Anderlecht lenen, want heeft er zelf geen. Op die manier kan de interland van zondag tussen België en Azerbeidzjan in het nationale stadion doorgaan. Lees verder »


 14-11-2023 

IJslandse doelman in beeld

IJslandse doelman in beeld

Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht zich de komende maanden wil versterken met een extra doelman. De IJslander Hákon Valdimarsson zou hiervoor in beeld zijn. Valdimarsson is 22 jaar en is momenteel eerste keeper bij het Zweedse Elfsborg. Lees verder »


Hongaars international gelinkt aan Anderlecht

Hongaars international gelinkt aan Anderlecht

De Engelse website TEAMtalk meldt dat Anderlecht één van de clubs is die geïnteresseerd zijn in Callum Styles. Styles is een centrale middenvelder van Barnsley met de dubbele Brits-Hongaarse nationaliteit. Hij is sinds dit jaar een vaste waarde bij de Hongaarse nationale ploeg. Lees verder »


 10-11-2023 

Anderlecht kondigt vertrek Kindermans aan: "Bedankt, Jean"

Anderlecht kondigt vertrek Kindermans aan:

Samen met de aankondiging van de komst van Henk Mariman en Peter Verbeke naar de jeugdopleiding maakte Anderlecht vandaag ook officieel bekend dat Jean Kindermans de club verlaat. Op de officiële clubwebsite bedankt paars-wit Kindermans met een uitgebreide terugblik op zijn leven en werk bij Anderlecht. Lees verder »



Officieel: Mariman en Verbeke naar Anderlecht

Officieel: Mariman en Verbeke naar Anderlecht

Wat eerder vandaag al uitlekte, is nu door Anderlecht officieel bekendgemaakt: Henk Mariman en Peter Verbeke komen (terug) naar Anderlecht om samen met Mikkel Hemmersam de jeugdwerking te leiden. Anderlecht anticipeert zo op het vertrek van Jean Kindermans eind dit seizoen. Lees verder »