Slechte prestatie van Belgi

DINSDAG, 14 MEI 2002, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

Belgi?-Algerije is op een teleurstellende 0-0 ge?indigd. Vooral in de 1e periode was het spel niet veel zaaks.
In een belabberde 1e helft kwam Belgi? amper aan het Algerijnse doel.

De opbouw verliep uiterst moeizaam en eigenlijk waren de Duivels alleen vanuit de 2e lijn een klein beetje gevaarlijk.
Wel eiste Belgi? een penalty, nadat Mbo Mpenza onderuit was geschoffeld. 4 verdedigers werden achterin gehouden, terwijl Algerije maar met 1 spits speelde.
De vrij potige Algerijnen kwamen voor de pauze het dichtst bij een treffer: Drioueche kopte hard naar doel, de bal streelde de lat. Ruststand: 0-0.

Coach Waseige voerde zes wissels door en de Belgen speelden agressiever. De Vlieger moest een bal uit Akrours voeten halen en Vanderhaeghe mikte vanop 20 meter op de lat. Er kwam meer vuur.
Belgi?, voor de gelegenheid in het zwart, haalde meer wilskracht boven dan voor de rust, maar inzet is geen garantie voor gevaar en doelpunten. Vermant werd nochtans in stelling gebracht door Strupar, maar Gaouaoui stond pal.
Ook in de slotfase bleven de Algerijnen lopen alsof hun leven ervan afhing. De Belg in balbezit werd flink opgejaagd, wat de precisie niet ten goede kwam. Op die manier bleef het 0-0. Al bij al is dat ontgoochelend voor WK-ganger Belgi



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.