"Transfer Tchité was een uitstekende deal"

MAANDAG, 3 SEPTEMBER 2007, 09:27 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht deed financieel een uitstekende zaak aan de transfer van Mémé Tchité. Sportief stuit de overgang wel op meer weerstand. Trainer Frank Vercauteren vraagt al zes weken om een extra spits.


Vercauteren heeft nu één spits minder, en met Tchité verliest hij niet de eerste de beste. Na de kansloze uitschakeling voor de Champions League een nieuwe klap voor Vercauteren.

"Vergeet niet dat Tchité de jongste weken vooral op de bank zat", reageert manager Herman Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. "Hadden we Champions League gespeeld, dan hadden we Tchité niet laten gaan. We gaan nu rondkijken naar vrije spelers, die kunnen altijd binnengehaald worden. Anders halen we in januari één of twee kleppers binnen."

"Het is gewoon een uitstekende deal", aldus Van Holsbeeck. "Wie dit niet had gedaan, is geen goede bestuurder. Hij zat dit seizoen toch ook regelmatig op de bank. Tchité was niet meer de speler van vorig seizoen."

Over de andere aanvallers zei Van Holsbeeck nog dit: "Mbo Mpenza wilde absoluut weg maar krijgt nu de mogelijkheid zich te bewijzen. Hetzelfde geldt voor Théréau en de fitte Akin Serhat. Zij moeten het nu maar doen. Einde september is Frutos weer fit. De dokters zeggen dat Frutos sterker terugkomt dan hij ooit geweest is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.