Van Holsbeeck ambitieus

ZATERDAG, 3 JANUARI 2004, 16:35 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck, kersvers manager van Anderlecht, klonk zeer ambitieus op zijn eerste werkdag. "Anderlecht moet zeker drie jaar op vier meedoen in de Champions League", aldus Van Holsbeeck.

"Mijn voornaamste doelstelling is de communicatie te verbeteren. Zowel de interne als de externe communicatie zijn dringend aan vernieuwing toe. Er lopen hier persjongens binnen en buiten. Dit kan in een crisisperiode wel eens slecht aflopen."

"Ook jeugdwerking vind ik heel belangrijk. We hebben niet zo'n groot budget vergeleken met Europese topclubs. Dus zullen we creatief moeten zijn om te blijven concurreren. Een degelijke jeugdwerking met een uitstekende begeleiding is dus noodzakelijk. Dat Deschacht en Kompany doorgebroken zijn, is een goed teken. Binnen enkele jaren moeten we kunnen concurreren met gereputeerde opleidingsscholen als Ajax en Auxerre."

Toch wil Van Holsbeeck niet alles opofferen voor het voetbal. "Ik zal dagelijks op de club zijn van 8u tot 20u. Een paar jaar geleden, in mijn tijd bij RWDM, verwaarloosde ik mijn gezin en dat brak me zuur op. Dat wil ik nu niet meer meemaken."
Van Holsbeeck heeft een echtscheiding achter de rug, en heeft nu een nieuwe relatie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.