Von Schlebrügge: "Brügge komt niet op mijn shirt"

WOENSDAG, 24 JANUARI 2007, 11:35 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Nieuwe aanwinst Max von Schlebrügge maakte gisteren voor de eerste keer kennis met Anderlecht nadat hij met Zweden een interland had afgewerkt tegen Ecuador. "Eindelijk speel ik bij een prachtige club", zuchtte de verdediger.


"Ik moet hier nog met iedereen kennis maken, ik ken nog geen namen. Anderlecht ken ik juist vanop de tv en de Champions League. Misschien moet ik eens bellen met Christian Wilhelmsson om wat meer te weten te komen", vertelde von Schlebrügge bij zijn aankomst.

"Ik wou echt naar Anderlecht komen, ik ben bijna dertig dus het was nu of nooit. Mijn gsm werkte niet in Ecuador, dus moest ik communiceren via internet. Toen de onderhandelingen dreigden af te springen, heb ik Hammarby gezegd dat ik absoluut de overstap wou maken. Dat heeft de doorslag gegeven. Ook Club Brugge volgde mij, maar ik had het gevoel dat de Brusselaars me meer wilden", weet de Zweed.

"Mijn sterke punten? Mijn snelheid en mijn kopspel. Mijn slechte punten ga ik hier niet uit de doeken doen", grapt de verdediger. De lange naam van von Schleebrügge zou wel eens voor problemen kunnen zorgen bij het drukken van de shirts. Sommige fans vrezen zelfs dat de naam zal worden afgekort tot "V. Brügge", wat dan te veel zou verwijzen naar de naam van de aartsrivaal. "De supporters moeten zich geen zorgen maken", repliceert de Zweedse aanwinst. "Mijn naam wordt niet afgekort. Ofwel wordt het V. Schlebrügge, ofwel gewoon Max."

De nieuwe verdediger verjaart op 1 februari en is voor het eerst speelgerechtigd op 3 februari, tegen Westerlo. "Een mooier verjaardagscadeau kan ik me niet inbeelden", besluit von Schlebrügge.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.