Wisselend succes voor vertrekkers

VRIJDAG, 12 JANUARI 2007, 22:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na het behalen van de landstitel vorig seizoen, zochten heel wat spelers andere oorden op. Sommigen probeerden een stapje hoger te zetten, anderen hoopten op meer speeltijd. Een overzicht over hoe het hen intussen verging.


Dat Vincent Kompany zou vertrekken was al enkele maanden duidelijk. De voorbije jaren werd hij al gelinkt aan zowat alle Europese topploegen, maar uiteindelijk koos hij voor de Bundesliga. Bij SV Hamburg moest hij de opvolger worden van Daniël van Buyten. Ondertussen bengelt de ploeg die de ambitie had de top te spelen onderaan de rangschikking en is Kompany al sinds begin uitgeschakeld met een blessure aan de achillespees. Ook voordien miste hij al meerder duel door kwetsuren. Hij speelde nog maar zes wedstrijden in de competitie en vijf in de Champions League. Wanneer hij speelde behoorde hij wel bij de sterkhouders van zijn team. Verwacht wordt dat hij tegen de lente weer fit is.

Ook die andere centrale verdediger van vorig seizoen vertrok. Na vier jaar was Hannu Tihinen toe aan een andere uitdaging en verkoos zijn aflopend contract niet te verlengen. De Finse international koos voor een Zwitsers avontuur en tekende voor drie jaar bij FC Zurich. In 15 van de 18 wedstrijden startte de stoere verdediger in de basis en daarin was hij goed voor twee doelpunten. Ook de club doet het goed want gaat aan de leiding met een voorsprong van acht punten op de nummer twee in de stand.

Net als Tihinen legde ook Goran Lovre een contractverlening naast zich neer afgelopen zomer. De jonge middenvelder wou meer aan spelen toekomen en hoopte dit te kunnen bij FC Groningen. In Nederland was de Serviër al present in zestien matchen, waarvan de helft als basiskracht. Eind december zorgde hij met zijn derde doelpunt van het seizoen voor de winnende treffer tegen Heracles. Groningen staat momenteel zevende in de Eredivisie.

Na tien jaar vooral blessureleed bij Anderlecht vond ook Oleg Iachtchouk het tijd om andere oorden op te zoeken. De Oekraïner tekende een contract bij Ergotelis, en nieuwkomer in de Griekse hoogste klasse. Tot nu toe blijft de spits gevrijwaard van blessures en is hij een basiskracht in zijn nieuw team, waar hij naast Kaklamanos (ex-Gent en –Standard) in de spits loopt. Tot nu toe scoorde hij twee keer, maar zijn doelpunten zullen nog brood nodig zijn in de strijd tegen de degradatie.

Ook enkele spelers die vorig jaar al verhuurd werden, keerden niet meer terug naar het Vanden Stockstadion. Na een jaar bij Stoke City werd Gabriël Ngalula definitief van de hand gedaan. In het zog van Johan Boskamp koos hij voor Standard, maar daar speelde hij nog geen minuut. Ook de Tsjech Martin Kolar speelde vorig jaar al op huurbasis voor Stoke en Westerlo, dit seizoen wordt hij uitgeleend aan de Franse tweedeklasser Ajaccio. De linkermiddenvelder kreeg tot nu negen basisplaatsen en vier invalbeurten, waarin hij nog niet scoorde.


Maar zij waren niet de enige vertrekkers. Hoe het ondertussen gaat met onder meer Wilhemsson, Traoré en Pujol leest u hier één van de komende dagen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.