Tifo tegen racisme op en rond het veld

ZATERDAG, 28 OKTOBER 2006, 12:04 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens de wedstrijd tegen Lierse zal er een tifo georganiseerd worden voor de actie “Hang de aap niet uit”. Jeugdspelers zullen in een speciale t-shirt samen met de spelers het terrein betreden om deze actie te ondersteunen.

Op de officiële website van paars-wit staat er een oproep aan al de supporters in het stadion om de tifo te ondersteunen:

Beste supporter,

Deze week zeggen alle voetbalsupporters in heel Europa massaal neen tegen alle soorten haatdragende liederen en racisme in het voetbal. Vandaag doen wij dit met een gezamenlijke actie in het stadion. Laat je sportieve stem horen!

Het is zeer eenvoudig: na het opkomen van de spelers en de groepsfoto’s vraagt de stadionomroeper alle supporters om gedurende 15 seconden deze A2 affiches met de boodschap (zie voorkant A2 affiches) zichtbaar en met beide armen gestrekt omhoog te houden. Volg aandachtig de instructies van de stadionomroeper wanneer hij dit omroept.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.