Juhasz: "Rol van Tihinen overnemen"

WOENSDAG, 25 OKTOBER 2006, 21:22 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Roland Juhasz heeft al heel wat meegemaakt bij Anderlecht. De Hongaar had pech met twee blessures en en had ook nog enkele concurenten als Kompany en Tihinen waardoor hij meer op de bank zat dan speelde.


Maar dit seizoen is het anders: de Hongaar is volledig fit en Anderlecht heeft een tekort aan verdedigers waardoor de speler nu al enkele wedstrijden mee kon spelen. Hij wordt nog steeds aanzien als opvolger van Hannu Tihinen: "Hannu was een hele goeie verdediger en een fijne vent. Hij gaf me altijd goeie raad. Ik weet dat ze hier graag willen dat ik zijn rol overneem, ik ben ook groot en kopbalsterk. Mijn droom is Engeland, maar eerst wil ik hier de rol van Tihinen overnemen."

En dat de speler niet enkel in de verdediging kan opgesteld worden werd duidelijk tegen Genk, want de Hongaar moest de laatste minuten van de wedstrijd volmaken als spits: "Dat verrast me niet. Tot mijn negentiende was ik een zuivere spits. Als spits raakte ik ook tot in het eerste elftal van MTK Boedapest. Ik scoorde dat seizoen zeven keer. Maar op een dag hadden we verdedigers tekort en ben ik in de verdediging gaan spelen omdat ik groot ben. En ik ben er blijven staan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.