Vercauteren wil reserven in tweede of derde klasse

ZATERDAG, 21 OKTOBER 2006, 11:06 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Voor de bekermatch tegen Dessel laat Vercauteren jongeren als Allagui, Siani en Lamah uit de kern. Ze speelden gisteren ook niet mee met de reserven tegen Germinal Beerschot.


Vercauteren: "De reservencompetitie zullen we laten voor de echte jonge jongens. Met alle respect voor de tegenstanders, maar die competitie brengt spelers die dicht bij de A-kern leunen, nog weinig bij. Meestal een B-veld, weinig competitiedrang ...

Daarom herhaal ik waarvoor wij al eerder ijverden. Met de echte jongeren willen we in die reservencompetitie blijven maar met onze B-kern moeten wij daaruit. Het zou voor elke club, ook voor Cercle of Westerlo, goed zijn als onze B-kernen in tweede of derde klasse kunnen voetballen zoals in Spanje of Frankrijk. Dan krijgen ze een echt competitiegevoel en zouden we veel minder jeugdspelers verliezen."

Tot zolang gaat Anderlecht op zoek naar tegenstanders van niveau. Het kreeg een uitnodiging van een Nederlandse topclub.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.