Mpenza kreeg zijn kans

ZONDAG, 10 SEPTEMBER 2006, 09:03 - smette
Anderlecht-Online No Image Found

In de wedstrijd tegen Excelsior Moeskroen kreeg Mbo Mpenza, ex-speler van de rood-witten, het vertrouwen van Vercauteren. Na nog geen halve minuut gespeeld te hebben bedankte Mbo bijna met een doelpunt. De bal stootte op de paal.


"Ik kon die bal niet beter plaatsen", volgens Mbo. "Als ik het leder meer naar rechts mik, gaat het naast en een tikje meer naar links betekende dat de keeper kon redden. Ik ben ervan overtuigd dat ik aan de zijde van Tchité kan renderen en heb de smaak te pakken. Het gaf me een warm gevoel om in mijn vertrouwde omgeving te mogen aantreden."

De topschutter van Anderlecht van vorig jaar was pas gisteren zeker van zijn basisstek: "Tijdens de wandeling voor de tactische onderrichtingen vertrouwde de coach me toe dat ik zou starten. Ik besef dat ik nog beter kan. Zo oogde mijn eerste helft een stuk sterker dan de tweede. Voor rust ging ik nog achter alle ballen aan terwijl dat me nadien niet altijd meer lukte."

Een tevreden Mbo besluit met een goede raad. "In het voetbal moet je nooit verrast zijn en elke kans gewoon proberen grijpen. Je moet altijd blijven hopen en op een dag wordt je geduld beloond. De coach vroeg me om me honderd procent te geven en dat deed ik ook."

Over de match geeft hij nog mee: "Het is onze eigen fout dat we de driepunter nog uit handen geven. Niet voor het eerst incasseerden we een doelpunt op een stilstaande fase."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.