Mpenza: "Moeilijkste periode uit carrière"

WOENSDAG, 6 SEPTEMBER 2006, 09:38 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Zaterdag moet Anderlecht naar Le Canonnier, de vroegere club van Mbo Mpenza. Maar waarschijnlijk komt de spits niet in actie. Hij zit bij de Brusselaars meer op de bank dan hem lief is, en verbijt zijn ontgoocheling.


"Enkele weken geleden heb ik in de pers mijn gal gespuwd omdat ik het beu was", geeft Mpenza toe. "Vorig jaar was ik de topschutter, nu ben ik bankzitter. Ik heb nochtans nog steeds dezelfde kwaliteiten. Dit is het moeilijkste dat ik ooit meemaakte", reageert Mpenza.

"Ik ben niet vertrokken in augustus. Er was ook enkel interesse vanuit het buitenland. Als je bij Anderlecht vertrekt, moet dat voor een sterkere club zijn. Die was er niet. Maar ik weet dat deze situatie niet mag blijven duren, dan is het beter dat ik vertrek. Er zijn heel wat wedstrijden: de competitie, de beker van België en de Champions League. Misschien krijg ik mijn kans wel", hoopt de spits.

Toch stond hij op het veld tegen Real Madrid en Lazio Roma. "Dat doet me goed, want ik heb heel wat belangrijke momenten meegemaakt in de Champions League. Net daarom doet het nu pijn om met de reserven te moeten aantreden. Vercauteren zegt gewoon dat hij de bankzitters ook nodig heeft. Ik hoop dat hij dat meent", besluit Mbo Mpenza.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.