Wilhelmsson even in het land

DINSDAG, 1 AUGUSTUS 2006, 07:50 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Opvallende bezoeker gisteren in Neerpede: Christian Wilhelmsson kwam enkele zaken afhandelen en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn ex-ploegmaats goedendag te zeggen. Voor Chippen begon de competitie ook op vrijdag.


Zijn ploeg nam het op tegen Lyon. De voorzitter van Nantes zou graag hebben dat Wilhelmsson speelt, maar hij is nog niet fit genoeg, zegt hij zelf.

Opvallend was dat Wilhelmsson een zeer vermoeide indruk gaf aan de zijlijn in Neerpede. ,,Na het WK ben ik kort op vakantie geweest in Zweden, maar in Frankrijk heb ik nog geen minuut rust gehad. Ik heb veel paperassen moeten in orde brengen en dat heeft me veel energie gekost. Het is er ook ontzettend warm. Op training verbruiken we vier flessen water per speler. Ik ben doodmoe en voel me nog niet in staat om te spelen vrijdag tegen Lyon.", aldus Chippen.

Wilhelmsson is tevreden met de keuze die hij gemaakt heeft. Volgens hem is Nantes en topploeg met een prachtig stadion. De trainingsuren vallen hem soms wel wat zwaar. In Nantes is het immers de gewoonte om soms nog om 17u te trainen.

Privé gaat alles ook zeer goed. Hij vond er een villa dicht bij de stad en dicht bij een groot strand. Zijn echtgenote kan haar dus wel amuseren.

Bij Nantes is er nu wel een taalprobleem. Bij Anderlecht was het zo dat iedereen Engels verstond, of toch de meerderheid. Maar nu is Wilhelmsson genoodzaakt Frans te leren. “Mijn begeleider is een echte talenknobbel die veertien talen spreekt. Hij begeleidde vroeger Fransen die in Engeland gingen voetballen, zoals Louis Saha bij Manchester United.''

Verder liet de speler nog weten dat hij nog vaak contact heeft met Kompany. De 2 bellen bijna dagelijks naar elkaar. Ook Kompany liet weten dat hij tevreden is met zijn overstap naar Hamburg.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.