Zuinige winst voor Anderlecht

VRIJDAG, 31 OKTOBER 2003, 22:45 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht blijft ongeslagen. De leider ging in Moeskroen winnen met 0-1. Door deze winst behoudt Anderlecht zijn voorsprong die nu al 11 punten bedraagt.

Moeskroen begon aardig. Zitka moest plat op een vrije trap van Dugardein. Het betere voetbal kwam van Moeskroen. De Anderlecht-defensie leek geen vat te krijgen op Mbo Mpenza. Maar Anderlecht werd gevaarlijker. Vandendriessche pareerde een schot van Baseggio. Even later schoot Vanderhaeghe na een rommelige fase keihard met links binnen.
Na de rust was de beste kans voor de thuisploeg. Zewlakow kopte een voorzet tegen de binnenkant van de paal. Broos wou daarna vooral de 0-1 behouden.

UITSLAG: 0-1
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Doelpunt: 38' Vanderhaeghe 0-1

Moeskroen: Vandendriessche, Empoke (46' Pecqueux), Beloufa, Claeys, Laybutt, Charlet, Dugardein, Coulibaly (80' Pieroni), Catrain, Zewlakow, Mpenza

Anderlecht: Zitka, Zewlakow, De Boeck, Tihinen, Deschacht, Wilhelmsson, Vanderhaeghe, Baseggio (84' Zetterberg), Kolar (78' Hendrikx), Aruna, Mornar (75' Hasi)

Rode kaart: geen
Scheidsrechter: De Bleeckere
Toeschouwers: 10.654

Hugo Broos, trainer Anderlecht: "Dit was een moeilijke zege, maar dat wisten we. In het eerste deel van de tweede helft verloren we het middenveld. We hadden wat geluk met die bal op de paal. Moeskroen was op het middenveld beter doordat ze dat oversloegen en bij terugkerende ballen meteen drukten".anderlecht-online forum