Zitka: "Dit is toch een rare vorm van rotatie"

DONDERDAG, 10 NOVEMBER 2005, 17:05 - smette
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond spelen RSC Anderlecht en Geel als eerste in de zestiende finales van de Beker van België. Bij Anderlecht mag keeper Daniel Zitka na lange tijd nog eens in de goal staan.


"Onlangs heeft de trainer me verzekerd dat de rotatie nog bestaat", zegt de 30-jarige Tsjech.

"Rare rotatie,met Proto al twee maanden in de goal. Maar ik blijf erin geloven, want in het begin van het seizoen waren we het allemaal eens met dat rotatiesysteem."

"Ik vind dan ook dat het syteem tot het einde van het seizoen moet blijven. Anders zou het niet eerlijk zijn. Ik heb ook moeilijke momenten meegemaakt, ja.""Vercauteren wil dat ik onmogelijke ballen pak"

"De coach zegt me dat er me niks te verwijten valt op het vlak van inzet, maar dat het om een kwaliteitsprobleem gaat. Dat is hard om te horen."

"Ik ben nog altijd dezelfde Zitka als toen Anderlecht me vier jaar geleden aantrok. Maar Vercauteren wil blijkbaar dat ik ook de onmogelijke ballen pak."

"Ik zie niet in hoe ik me nog kan verbeteren, maar ik zal er alles aan doen."

"De honger om tegen Geel te spelen is in ieder geval heel groot. Wie nu een kans krijgt, droomt al van de finale. Dat zou een mooie rotatie zijn. Laat mij maar de keeper van de beker zijn."

Geel-coach Peter Maes: "We gaan om ons te amuseren"

Met Geel krijgt Anderlecht ook een oude bekende over de vloer. Coach Peter Maes was er nog doublure van Filip De Wilde.

"Ik keer met gemengde gevoelens terug," zegt Maes. "Het weerzien met de mensen van de club is leuk, maar de slechte resultaten van Geel wegen op mij. Ik heb te veel trots om met de rode lantaarn naar Anderlecht te trekken."

"Maar goed, we gaan niet naar Brussel om ons in te graven, maar wel om ons te amuseren. Ik geloof dat we er een goeie match kunnen spelen en een stunt kan altijd. Anderlecht is ooit thuis nog uitgeschakeld door Ingelmunster, hé."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.