Vanderhaeghe en Junior willen rentree maken

DINSDAG, 14 OKTOBER 2003, 10:39 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Het zijn drukke tijden in de ziekenboeg van Anderlecht. Sommigen zijn er pas terecht gekomen, zoals Wilhelmsson en Seol. Anderen hebben er een lange revalidatie op zitten en komen weer aan spelen toe.

Yves Vanderhaeghe en Junior Ngalula Mbuyi behoren tot die laatste categorie.

Na bijna zeven maanden blessureleed is Yves Vanderhaeghe terug. Zijn knie is eindelijk hersteld. Vóór zijn blessure waren er al boze tongen die beweerden dat de Anderlecht-middenvelder over zijn hoogtepunt heen was. Na zo'n lange revalidatie lijkt een terugkeer in het eerste elftal dan ook niet evident. Maar Vanderhaeghe zelf denkt daar anders over."Ik hunker om weer in actie te komen", zegt de West-Vlaming in Het Laatste Nieuws. "Conditioneel is er geen probleem. Ik voel dat ik op weg ben naar mijn beste niveau. Ik ben opgeladen, maar ga de trainer rustig laten beslissen wanneer hij mijn moment gekomen acht. Besnik Hasi heeft het de voorbije maanden schitterend gedaan. Maar als ik fit ben, twijfel ik niet", klinkt het.

En wat met de Rode Duivels? "Ik blijf ook beschikbaar voor de nationale ploeg. Het WK in 2006? Ik zal dan 36 zijn. Het zou een mooie afsluiter zijn." Het is echter de vraag of Vanderhaeghe nog past binnen de verjongingskuur van de Rode Duivels. Anderzijds is ene Aimé Anthuenis bondscoach. En dat is de man die van Vanderhaeghe een topspeler maakte bij Anderlecht.

Met Ki-Hyeon Seol gaat het dan weer minder goed. Ook hij heeft last van de knie, zij het in minder erge mate. Als de linkerflankspeler deze week niet al te veel last heeft van zijn pijnlijke meniscus, wordt een eventuele operatie zelfs uitgesteld tot december. Misschien krijgt de Zuid-Koreaan wel een aangepast programma om zijn knie toch ietwat te sparen.

Mocht Seol alsnog uitvallen, dan kan Martin Kolar zijn positie innemen. De jonge Tsjech, ook al lange tijd buiten strijd met een knieblessure, zou echter te kampen hebben met een vertrouwenscrisis. De Finse verdediger Hannu Tihinen is onzeker voor dit weekend, hij zal nog een echo ondergaan. Terwijl Christian Wilhelmsson alweer probleemloos meetrainde met de groep.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.