Baseggio: 'Nielsen zei zelf fuck off'

VRIJDAG, 4 NOVEMBER 2005, 18:57 - MANI
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl Jestrovic zelf volhoudt geen racistische taal te hebben gebruikt jegens Sissoko, komen ook mensen uit zijn Anderlecht-omgeving met hun verhaal opzetten.


Voorzitter Roger Vanden Stock merkt op dat deze gebeurtenis niet typerend is voor zijn spits. "Als hij in Liverpool iets racistisch gezegd heeft, vind ik dat vreemd. Jestro nam altijd deel aan elke mogelijke actie tegen racisme." Toch kent de voorzitter geen genade: "De gebeurtenissen zijn onaanvaardbaar. Eerst de slappe opwarming tegen Brugge, de domme gele kaart tegen Club, en nu dit. Hij laat de ploeg in de steek."

Dat Jestrovic een fikse boete krijgt van paars-wit, staat vast, maar bij Anderlecht twijfelen ze sterk aan die andere 'dader', Kim Milton Nielsen. Zo komt Walter Baseggio met een merkwaardig verhaal opzetten: "Toen ik hem beleefd zei op te houden met Liverpool te bevoordelen, zei hij me recht in het gezicht 'fuck off'. In feite had hij zichzelf een rode kaart moeten geven."

Ploegmaat Bart Goor valt de Italobelg bij: "Nielsen is altijd arrogant. Ik zei gewoon dat hij alles tegen ons floot, en kreeg abrupt geel. Ik heb hem daarna maar zoveel mogelijk gemeden." Trainer Franky Vercauteren tenslotte is iets milder voor de Deense ref. "Het is niet door Milton Nielsen dat we de wedstrijd hebben verloren, maar hij leek me conditioneel ook niet echt in orde. Ik vraag me af of hij niet een paar kilo's te dik staat", aldus Vercauteren.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.