Kompany is Rode Duivel

VRIJDAG, 3 OKTOBER 2003, 13:17 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Deze middag heeft Aimé zijn selectie bekend gemaakt voor de match volgende week tegen Estland (Zat 11/10). Kompany werd voor het eerst in de selectie van 20 namen opgenomen en maakt hierdoor zijn debuut voor de nationale ploeg.

GOAL: De Vlieger, Herpoel

VERDEDIGING: Van Buyten, Simons, Van der Heyden, Deflandre, Deschacht, Doll, Kompany, Van Damme

MIDDENVELD: Baseggio, Goor, Englebert, Clement, Soetaers, Walasiak, M.Mpenza

AANVAL: Sonck, Roussel, E.Mpenza, BuffelHet mag niemand verbazen dat Aimé Anthuenis de 17-jarige Vincent Kompany nu al oproept. Hij past perfect in de verjongingspolitiek van de bondscoach. "Wat goed is, komt snel", zei Anthuenis. "Ik zie geen enkele reden om een 17-jarige die goed speelt niet te selecteren en een 33-jarige die het minder goed wel." De opgang van Vincent Kompany, vorig seizoen bij de reserven van Anderlecht, heeft alles van een komeet. Oefenduels, voorronde Champions League, competitiewedstrijden, de échte Champions League en nu de Rode Duivels. Het is niet om te spelen dat Anthuenis de nuchtere Kompany erbij haalde maar het kan toch tellen."Ik vond hem heel sterk tegen Bayern", aldus Anthuenis. "Ook voordien was hij mij al opgevallen. Bovendien haakt Valgaeren af. De manier waarop Kompany speelt, vind ik ook verrassend. Hij staat op het veld alsof hij al tien jaar in eerste klasse voetbalt."Ook Olivier Deschacht, sterk met Anderlecht in de Champions League, mag zich klaarhouden om de linksachterstek van Van Damme in te nemen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.