Anderlecht - Slavia Praag: Met Serhat of Mpenza?

WOENSDAG, 10 AUGUSTUS 2005, 02:26 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Vercauteren beslist pas vandaag wie van zijn vier spitsen aan de kant blijft. Serhat en Wilhelmsson kampten gisteren met kleine letsels, maar Mpenza lijkt de belangrijkste kandidaat voor een plaats op de bank.

Anderlecht trainde gisteren achter gesloten deuren. Vercauteren vertrok nadien met twintig spelers op afzondering. "Daar zitten drie doelmannen bij, omdat we willen zien of de gekwetste vinger van Zitka geen reactie vertoont op de training. We willen geen risico nemen."

Ook de lichte blessures van spitsen Wilhelmsson en Serhat baren nog lichte zorgen. "Serhat werkte het eerste deel van de training apart af en onze Zweed moest afhaken. Om die reden kan ik nog niet zeggen welke aanvaller op de bank begint."

De "ongelukkige" krijgt alvast tekst en uitleg van zijn coach, die niet wilde bevestigen of hij met drie echte spitsen van start gaat. "Mijn spelers zijn heel flexibel, we kunnen verschillende varianten met dezelfde elf brengen."

De kans is reëel dat Anderlecht met een klassieke 4-4-2 aan de aftrap komt, omdat dit toch iets meer zekerheid geeft dan de 3-4-3 van zaterdag tegen La Louvière. "De nul houden is hyperbelangrijk", vond Vercauteren.

In dat geval begint Wilhelmsson rechts op het middenveld. Voor de twee spitsen is het kiezen tussen Jestrovic, Serhat en Mpenza. Mbo is de minst doelgerichte van dit trio en zou wel eens kunnen afvallen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.