Dubbelinterview met Vercauteren en Ceulemans

DONDERDAG, 4 AUGUSTUS 2005, 10:50 - Sporting Boy
Anderlecht-Online No Image Found

Morgen start met Club Brugge-Moeskroen de nieuwe competitie, hoog tijd voor een dubbelinterview met de coaches van de 2 topfavorieten voor de titel dacht HNB. Vercauteren wil de titel, Ceulemans 2de ronde van de Champions League.

Anderlecht wordt door de meeste kenners getipt als de nieuwe kampioen. Franky Vercauteren weet waarom: "Het jaar na een titel sluipt vaak gemakzucht in een ploeg. De redenering: 't zal met minder ook wel gaan."

"Ik reken erop dat de nieuwkomers willen bewijzen dat ze even goed of beter zijn dan de vertrekkers", reageert Jan Ceulemans. "En dat de anderen het systeem van Sollied na 5 jaar loslaten."

Kan Ceulemans Sollied doen vergeten? "Sollied, Sollied, waarom altijd Sollied? Broos heeft hier evenveel gewonnen, hoor. Ik moet inderdaad even goed doen als die twee. Daar ben ik van doordrongen. Nu is heel Brugge blij dat ik terug ben. Tot het iets minder gaat. De kans dat je ontslagen wordt bij Club is veel groter dan bij Westerlo. Laten we elkaar niets wijsmaken: het is de droom van elke trainer om Club of Anderlecht te trainen. Ik sta er nu, ik moet er de gevolgen bijnemen."

Is Anderlecht in de zomer versterkt? "Vergeet niet dat wij Aruna kwijt zijn. Het blijft afwachten of Mpenza en Serhat hem kunnen doen vergeten. Maar ik geef toe: wij zijn in de breedte sterker dan vorig seizoen."

Ook Ceulemans vindt het vertrek van Aruna belangrijk: "Ik blijf erbij: de belangrijkste spelers van elke ploeg zijn zij die ofwel de doelpunten maken ofwel ze aanbrengen. Maar met Goor deed Anderlecht sowieso een goede zaak"

Ceulemans speelt ook in op de luxeproblemen van Vercauteren: "Als Serhat speelt, moet er een andere uit. Een goeie Mpenza geselt elke defensie en Jestrovic scoort er elk jaar 20. Franky zal moeten kiezen."
"Nee, de job is niet te onderschatten", zegt Vercauteren. "Hoe dan ook blijf ik geen tien jaar eerste coach. Twee jaar lijkt me een redelijke termijn. Daarna wil ik opnieuw naar de jeugdwerking."

Willen ze de titel of de 2e ronde in de CL? "Het tweede", antwoordt Ceulemans. "Deal! Jullie de CL, wij de titel. Daar teken ik voor", reageert Vercauteren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.