Cyriac redt punt voor bleek Anderlecht

ZATERDAG, 1 NOVEMBER 2014, 20:37 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Voor de tweede wedstrijd op rij heeft Anderlecht thuis puntenverlies geleden. Vorige week tegen Standard werd er verloren en lange tijd leek dit ook vandaag te gebeuren. Tot invaller Cyriac in blessuretijd nog een punt redde.


Onder een heerlijk najaarszonnetje begonnen Anderlecht en Lokeren flauw aan de partij. De bezoekers lieten Anderlecht de bal, maar veel vuur kreeg paars-wit niet in de partij. Verder dan een kopbal van Mitrovic net naast kwam het niet gedurende het eerste half uur.

Lokeren toonde niet veel meer, maar kwam toch op voorsprong. Een schot van Dutra ging via de paal in doel: 0-1. Gevleid, want de Waaslanders hadden nog geen enkele aanval in elkaar geknutseld. Op slag van rust kreeg Anderlecht een tweede tegenslag te verwerken: Defour moest geblesseerd het veld verlaten.

Paars-wit besefte dat het na de pauze beter moest en kwam met meer pit uit de kleedkamer. Ook de fans probeerden het vuur aan de praat te krijgen. Hasi reageerde door een spits (Cyriac) te brengen voor een verdediger (Heylen). De Ivoriaan toonde zich meteen hard werken en vanaf de flanken probeerde Anderlecht voor gevaar te zorgen.

Overtuigend was het echter niet en Anderlecht gaf niet de indruk nog een punt uit de brand te kunnen slepen. Tot Cyriac in de toegevoegde tijd uit het niets plots de gelijkmaker tegen de nette komt: 1-1 en het Astridpark herleeft.

Wanneer Vanaken wat later voor dood neervalt na een klein tikje, gaan de poppen aan het dansen. Het spel ligt twee minuten stil, maar ref Van De Velde laat toch niet langer spelen dan de vier minuten blessuretijd die voorzien waren. Dit tot woeden van spelers en publiek, maar al bij al mag Anderlecht niet klagen met dit late punt.

Score: 1-1
Goal(s): 34’ Dutra 0-1, 90+1’ Cyriac 1-1

Anderlecht:Proto, Vanden Borre, Mbemba, Heylen (56' Cyriac), Deschacht, Najar, Tielemans, Defour (44' Conté), Acheampong, Praet (86' Kawaya), Mitrovic
Lokeren:Copa, Scholz, Odoi, Marić, Overmeire, Persoons, Leye (90’ Abdurahimi), Patosi (90' Mertens), Galitsios, Dutra (84’ Ngolok), Vanaken

Geel: 70' Persoons, 72' Scholz
Rood: /

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde
Stadion: Constant Vanden Stock-stadionanderlecht-online forum