Tien Anderlecht-spelers stunten in Brugge

ZONDAG, 4 MEI 2014, 20:10 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is er zondagavond met tien man er in geslaagd om drie punten te pakken op Club Brugge en komt zo op de tweede plaats te staan in het klassement. De titelstrijd ligt volledig open!


Besnik Hasi startte met zijn vertrouwde elf, bij Club begon Odjidja op de bank. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar Anderlecht zag in de 36e minuut Aleksandar Mitrović van het veld gestuurd worden met rood. Na een duwfout van Engels ging Mitrovic neus-aan-neus staan met de Brugse verdediger, die daarop erg vlot tegen de grond ging. Het was de enige fase voor de rust die voor animo zorgde.

De tweede helft startte voor Anderlecht met dezelfde tien en ze hielden goed stand, al controleerde Club wel het spel. Beide ploegen konden hun kansen echter niet benutten tot vijf minuten voor tijd. Bruno kon doorstoten en zette voor naar Acheampong aan de tweede paal. Club-speler Meunier onderschepte echter ongelukkig de bal en deed hem in eigen doel belanden.

Dankzij deze overwinning komt paars-wit naast Club Brugge op de tweede plaats in het klassement, op één puntje van Standard. De titelstrijd ligt volledig open. Volgende week staan Standard en Club Brugge tegenover elkaar. Anderlecht ontvangt Genk.

Score: 0-1
Goal(s): 85' Meunier 0-1

Club Brugge:Ryan, Meunier, Engels, Duarte, De Bock, Simons (82' Vadis), Jørgensen, Gudjohnsen (46' Castillo), Sobota, Lestienne (74' Refaelov), De Sutter
Anderlecht:Proto, Vanden Borre, Mbemba, Nuytinck, Deschacht, Najar (73' Gillet), Kouyaté, Tielemans, Praet (82' Acheampong), Cyriac (65' Bruno), Mitrovic

Geel: 62' Tielemans, 70' Deschacht, 85' Odjidja, 92+2' Proto
Rood: 36' Mitrovic

Scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo
Stadion: Jan Breydel-Stadionanderlecht-online forum