Anderlecht wint met de vingers in de neus

ZONDAG, 6 APRIL 2014, 21:56 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Een prachtig spelend Anderlecht won zondagavond in eigen huis met overduidelijke 3-0 cijfers van Club Brugge. Doelpuntenmakers van dienst waren Youri Tielemans en Gohi Bi Zoro Cyriac die tweemaal wist te scoren.


Besnik Hasi begon met Aleksandar Mitrović en Cyriac in de spits. Op het middenveld vonden we Cheikhou Kouyaté en Tielemans terug. Die keuze loonde want na paars-wit was over duidelijk de betere op het veld ende kansen stapelden zich op.

Dat resulteerde in de 23ste minuut op een eerste doelpunt. Het was Tielemans die met een knal de 1-0 op het scorebord wist te plaatsen. Maar liefst 113 km/h haalde de bal. Het is het eerste doelpunt voor Anderlecht voor de middenvelder.

Iets na het half uur kon Cyriac dan de score verdubbelen. Gudjohnsen leed balverlies op het middenveld en Anderlecht counterde hard. Engels kon de aanval niet in de kiem smoren en Mitrovic kon alleen op Ryan af gaan. De Serviër was niet egoïstisch en zag Cyriac in een kansrijkere positie staan: 2-0.

De 3-0 van Cyriac was een pareltje en gaan we zeker en vast terugzien in verschillende overzichten. Een foute pass van Kouyaté kwam toch nog bij Praet terecht. Praet bracht de bal tot bij Tielemans die op zijn beurt Cyriac op de rechterflank vond. De Ivoriaan kapte naar binnen en krulde het leer met zijn linker heerlijk voorbij Ryan: 3-0.

In de tweede helft viel er veel minder te beleven, paars-wit controleerde de partij volledig en liet Brugge rustig begaan. Maar dat zorgde er wel voor dat Silvio Proto af en toe tussenbeide moest komen om een doelpunt te voorkomen.

Door deze overwinning kruipt Anderlecht terug dichter bij de top drie van het klassement. Standard blijft wel leider, Club staat tweede met twee punten minder. Zulte Waregem heeft één puntje meer dan paars-wit. Volgende week vrijdag staat er een verplaatsing naar Lokeren op het programma.

Score: 3-0
Goal(s): 23' Tielemans 1-0, 32' Cyriac 2-0, 40' Cyriac 3-0

RSC Anderlecht:Proto, Vanden Borre, Kouyaté (76' Kljestan), Nuytinck, Deschacht, Najar, Tielemans, Mbemba, Praet, Cyriac (80' Pollet), Mitrovic (69' N'Sakala)
Club Brugge:Ryan, Meunier, Duarte, Engels, De Bock, Simons, Jørgensen (60' Odjidja), Gudjohnsen (68' Vazquez), Refaelov (82' Sobota), De Sutter, Lestienne

Geel: Mbemba, Najar
Rood: /

Scheidsrechter: Sebastien Delferiere
Stadion: Constant Vanden Stockanderlecht-online forum