Welk scenario bij ontslag Van den Brom?

DINSDAG, 25 FEBRUARI 2014, 19:10 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

"John van den Brom doet het seizoen uit", Herman Van Holsbeeck heeft dit nu al verschillende keren verkondigd tegenover de pers. Maar indien de Nederlander toch ontslagen zou worden ligt er al een scenario klaar voor uitvoering.


Volgens La Dernière Heure zou Besnik Hasi dan Van den Brom opvolgen. De huidige T2 zou zich tijdens de play-offs mogen bewijzen als redder van Anderlecht.

Behaalt Anderlecht uiteindelijk de tweede plek - met het bijhorende Champions League-ticket - dan wordt hij de voornaamste kandidaat om Anderlecht tijdens het seizoen 2014-2015 te leiden.

Toch is er ook nog Peter Maes, hij zou volgens de Franstalige krant ook bovenaan in de schuif liggen. Alleen, Maes kost geld. Lokeren wil zijn trainer enkel laten gaan als er een hoge afkoopsom op tafel gelegd wordt. Er zou sprake zijn van zeker één miljoen euro.

Bij dat miljoen blijft het dan niet, want een eventueel ontslag van Van den Brom zou ook één miljoen euro kosten. Eén ding is volgens La Dernière Heure zeker: tenzij Van den Brom de volgende 13 wedstrijden wint zal hij volgend seizoen niet meer te zien zijn in het Astridpark, ook al loopt zijn contract tot juni 2015.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.