Van Holsbeeck: "Van den Brom doet seizoen uit"

MAANDAG, 17 FEBRUARI 2014, 14:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck was zaterdag te gast op de algemene vergadering van de Vlaamse Bond voor Sportjournalisten. Uiteraard wilden enkele van de aanwezige journalisten een woordje uitleg over de gang van zaken bij Anderlecht.


Over John van den Brom

"John van den Brom blijft tot het einde van het seizoen. Natuurlijk zie ik ook dat hij het moeilijk heeft met de kritiek. Hij is niet meer zo spontaan als hij normaal is. Maar dit is niet onlogisch bij een topclub, hij moet hier uit leren."

"Ik lees dat ik word afgeschilderd als de vriend van Van den Brom. Dat is niet waar, maar het is mijn taak de coach te verdedigen. Dat deed ik ook bij Broos, Vercauteren en Jacobs. In mijn functie heb ik ook harde gesprekken met de coach, zoals na de partij tegen Lierse."

Over de macht van het bestuur

"Drie jaar geleden werd de club een naamloze vennootschap en sindsdien moeten we verantwoording afleggen aan de Raad van Bestuur. Daarin zetelen mensen die cijferspecialisten zijn. Van hen moest de loonlast, die 55 procent van het budget bedroeg, naar omlaag."

"De tijd dat Roger Vanden Stock alleen besliste wat er op Anderlecht gebeurde, is voorbij. In de tijd van Constant was dit zo, nu niet meer. Daarom vind ik het oneerlijk dat er rond de transfer van Hazard naar het verleden werd verwezen. Toen was de situatie anders."

Over de zaak-Hazard

"We hebben hier een inschattingsfout gemaakt. In juli bleek dat Hazards manager John Bico over alles beslist. Eind december kwam hij ons melden dat hij Hazard naar ons zou brengen. We hebben dat geloofd en dat was fout. In deze zaak is de ethische grens bereikt, maar niet overschreden. Mensen van hogerop in de club hebben me hier complimenten voor gegeven en dat deed deugd."

"Critici die zeggen dat we te veel met makelaars werken, moet ik zeggen dat zonder gewoonweg niet meer kan. Ook de bewering dat ik goede vriendjes zou zijn met Mogi Bayat moet ik weerleggen. Die werkt gewoon drie keer harder dan de rest en daarom werk ik zo graag met hem."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.