Vico: "Geen schande om uitgeleend te worden"

MAANDAG, 17 FEBRUARI 2014, 13:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Fede Vico kende een droomdebuut in onze eerste klasse. Met een doelpunt kort voor tijd bezorgde hij KV Oostende een punt. "Ik vind het een eer om hier te spelen", aldus Vico, die allicht ook volgend seizoen aan de kust voetbalt.


Voor 1,6 miljoen euro en met hoge verwachtingen nam Anderlecht Vico afgelopen zomer over van de Spaanse tweedeklasser Cordoba. Door blessures en een moeilijke aanpassing aan het Belgisch voetbal kwam Vico in Brussel nog niet aan spelen toe. Sinds eind januari verhuurt Anderlecht hem aan KV Oostende en daar debuteerde hij zaterdag met een doelpunt.

"Maar ik moet eerlijk toegeven dat het een voorzet was", zegt Vico, die sterk inviel. Hij voetbalde goed tussen de linies en liet technisch fraaie dingen zien. "Het was een luckygoal, maar ik ben er niet minder blij om. Ik ben zeer gelukkig Oostende zo een punt te bezorgen."

"Goed opgevangen door Canesin

Bij Oostende krijgt Vico de kans om te wennen aan het Belgisch voetbal. "Uiteraard ben ik ontgoocheld dat het bij Anderlecht nog niet lukte, maar een schande is dit niet. Anderlecht is de beste club van België, dus is het logisch dat de plaatsen er duur zijn. Oostende geeft me de kans me te tonen en de goesting is groot."

"Natuurlijk is er een niveauverschil, maar in Oostende wordt best goed gevoetbald. Op training spelen we vaak kaatsvoetbal, jongens als Fernando Canesin houden daar van", aldus de Spanjaard. "Ik kan het trouwens goed vinden met Fernando. Hij spreekt mijn taal en heeft me hier goed opgevangen."

Volgens Oostende-coach Fred Vanderbiest is de kans reëel dat Vico ook volgend seizoen voor Oostende speelt als hij de komende weken het goeds uit zijn debuutwedstrijd bevestigt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.