Viareggio: finale zonder D'Alberto en Kawaya

MAANDAG, 17 FEBRUARI 2014, 10:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanmiddag om 15 uur speelt Anderlecht de finale van het toernooi van Viareggio. De tegenstander is, net als vorig jaar, AC Milan. Titelverdediger Anderlecht kan straks wel niet rekenen op Anthony D'Alberto en Andy Kawaya.


Beide spelers zijn geschorst, D'Alberto voor zijn rode kaart in de halve finale, Kawaya omdat hij in dat duel zijn tweede geel van het toernooi pakte.

Vorig seizoen versloeg Anderlecht Milan met 3-0. Van het Milanees elftal van toen zijn met Davide Pacifico, Mario Piccinocchi, Favour Aniekan, Krisztian Tamas en Marco Pinato vijf spelers er opnieuw bij. Bij Anderlecht zijn dit enkel Dendoncker, Jaadi en Soumare.

De weg van Milan naar de finale

Als Italiaans topteam was Milan vrijgesteld van deelname aan de poulefase. Pas in de achtste finales deed Milan zijn intrede in het toernooi. Het versloeg het Kroatische Rijeka met 3-1 na doelpunten van Simic en twee keer Benedicic.

In de kwartfinale toonde Milan zich de betere van Envigado uit Colombia. Bende Bende scoorde het enige doelpunt. In de halve finale haalde Milan het met 4-2 van Fiorentina. Barisic en Benedicic brachten Milan 2-0 voor, maar Fiorentina hees zich langszij. In de laatste vijf minuten schonken Modic en Pinato Milan alsnog een plaatsje in de finale.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.