D'Alberto: "Revanche nemen tegen Palermo"

ZATERDAG, 15 FEBRUARI 2014, 08:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond om 17.15 uur strijden Anderlecht en Palermo voor een plaats in de finale van het toernooi van Viareggio. Op RSCA.be praat kapitein Anthony D'Alberto over zijn ervaringen. "Wat we nu presteren, is straffer dan vorig jaar."


Na een thriller wipte Anderlecht eergisteren Atalanta, volgens kenners momenteel de beste jeugdploeg van Italië, uit het toernooi. "We hadden het moeilijk, maar mentaal waren we erg sterk. We hebben die match gewonnen op karakter", aldus D'Alberto.

Vanavond in de halve finale neemt Anderlecht het op tegen Palermo. In de poules stonden beide ploegen ook tegenover elkaar en toen moest Anderlecht in de slotminuut een gelijkspel toestaan. "Wat daar gebeurde, zit nog in onze hoofden. Palermo heeft ons twee punten en zo de groepswinst afgepakt. Ik hoop dat we revanche kunnen nemen."

"Geloven in toernooiwinst"

Vorig jaar won Anderlecht het toernooi. Kan dat dit jaar ook? "Vorig jaar geloofden in het begin ook niet veel mensen in onze kansen, maar ik vind hetgene we dit jaar presteren nog net ietsje straffer want we hebben een ploeg die kwalitatief minder sterk is dan afgelopen seizoen en toch slagen we er bij momenten wel in knap voetbal op de mat te brengen."

"Eerlijk gezegd had niemand van ons voor aanvang van het toernooi verwacht dat we zo ver zouden doorstoten", aldus D'Alberto. "We zijn gegroeid in het toernooi en brengen steeds beter voetbal. Nu we in de halve finale staan, beginnen we te geloven dat we opnieuw het toernooi kunnen winnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.