Cyriac: "Spelen voor een WK-selectie"

VRIJDAG, 14 FEBRUARI 2014, 10:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Gohi Bi Cyriac onderging de voorbije weken een heuse metamorfose. Sinds de winterstage rekent John van den Brom weer volop op de Ivoriaan en zijn doelpunt in Kortrijk geeft hem veel vertrouwen. "Ik voel me weer honderd procent."


Na zijn sterke prestatie tegen Kortrijk kan Van den Brom niet langer om Cyriac heen. Vandaag lijkt de vraag eerder of Pollet dan wel Mitrovic morgen naast hem start. "Dat geeft hem heel veel vertrouwen", vertelde Cyriac gisteren aan de verzamelde pers. "In Kortrijk klikte het met Pollet, maar ook met Mitrovic loopt het goed. Op training werken we hard om de automatismen aan te scherpen."

Drie maanden geleden zag de wereld er nog heel anders uit voor Cyriac. In de thuismatch tegen Kortrijk werd hij uitgefloten door de fans en Herman Van Holsbeeck dacht openlijk aan een uitleenbeurt. In de weken die volgden kreeg de Ivoriaan amper nog kansen van Van den Brom. "Jullie kennen de Cyriac van Standard, hij niet. Ik moest hem nog overtuigen. De echte Cyriac is bijna terug. Mogelijk zie je hem zondag al."

Cyriac staat voor belangrijke weken en maanden. Hij wil Anderlecht aan een nieuwe titel helpen en heeft ook een persoonlijk doel: het WK in Brazilië. "Ik denk nog steeds aan het WK. Ik heb geregeld contact met de bondscoach en hij heeft gezegd dat ik moet spelen. De kans is heel groot dat ik wordt opgeroepen voor de oefeninterland van 5 maart tegen België."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.