Vooruitblik: eindfase Viareggio Cup

DONDERDAG, 13 FEBRUARI 2014, 21:12 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het tweede jaar op rij gooit Anderlecht hoge ogen op het prestigieuze tornooi van Viareggio. Na de eindzege van vorig seizoen, staat paars-wit opnieuw in de halve finale. Een fenomenale prestatie.


Nochtans trok Anderlecht met een nieuwe lichting naar Italië. Amper zeven spelers uit de 24-koppige selectie waren er vorig jaar al bij. Jonathan Kindermans, Luca Falsaperla en Umberto Carvalho dos santos kwamen vorig jaar amper van de bank en ook Nabil Jaadi was toen geen basisspeler.

Anthony D’Alberto, Leander Dendoncker en Mohamed Soumaré zijn de enige basisspelers die voor het tweede jaar op rij meespelen.

Tweede eindzege?

De wedstrijden tegen Inter Milaan en Atalanta waren pure thrillers, maar ze gooiden wel de weg naar een tweede opeenvolgende finale open. Met Atalanta schakelde Anderlecht in theorie de topfavoriet uit. De Nerazzurri doen het in de eigen competitie fantastisch. Na 15 wedstrijden staan ze autoritair op kop met 41 punten. Dat zijn er zeven meer dan Chievo, acht meer dan Inter.

Hun stadsgenoot AC Milan staat nog een punt lager geklasseerd. AC neemt het in de halve finale op tegen Fiorentina. De Florentijnen staan met 37 op 45 tweede in de andere reeks U19.

In diezelfde reeks staat Palermo met 23 punten zevende op veertien clubs. De halve finale tegen Palermo lijkt dus op papier makkelijker dan de twee vorige partijen.

Tielemans en co

Nochtans is Anderlecht lang niet met de sterkst mogelijke selectie naar Viareggio afgezakt. Zo had René Peeters in theorie ook Youri Tielemans, Chancel Mbemba en Dennis Praet kunnen selecteren. Ook het uitgeleende kwartet Jordan Lukaku, Michael Heylen, Nathan Kabasele en Fede Vico had in principe mee kunnen afzakken naar Italië.

Palermo

Anderlecht en Palermo troffen elkaar al in de groepsfase. De Sicilianen maakten in blessuretijd de gelijkmaker na een discutabele strafschop en pakten zo de groepswinst op basis van het doelsaldo.

Palermo klopte Empoli met 1-0 in de achtste finale en stuurde in de kwartfinale Verona met 4-0 naar huis. Roberto Pirrello en Sergio Cucchiara zijn de gevaarlijke mannen bij Palermo. Beide spelers scoorden dit tornooi al drie keer.

De kracht van Palermo blijkt dit tornooi echter achterin te liggen. De Italianen slikten in vijf wedstrijden amper één tegendoelpunt. Anderlecht-spits Mohammed Soumaré was de boosdoener.

Conclusie

Hoewel elke wedstrijd een dubbeltje op zijn kant blijft, is Anderlecht goed op weg om als eerste buitenlandse club ooit het tornooi twee keer op rij te winnen.

Zoals u eerder al op deze site kon lezen, behoren enkele jonge spelers uit onze A-kern internationaal bij de absolute top. Opgeteld bij het talent van onze U19 kunnen wij maar één ding concluderen. De toekomst oog mooi. De toekomst oogt paars.

Alle opmerkingen, vragen of suggesties zijn welkom op [email protected]



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.