Tielemans duurste 16-jarige ter wereld

WOENSDAG, 12 FEBRUARI 2014, 17:53 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Hoewel Anderlecht dit seizoen erg wisselvallig presteert, worden de jonge paars-witte voetballers internationaal opgemerkt. Een blik op de cijfergegevens van Transfermarkt.de levert enkele opvallende statistieken op.


Zo is Youri Tielemans met zijn geschatte marktwaarde van 7 miljoen euro op dit moment de duurste 16-jarige speler ter wereld. Bovendien is hij ook de op één na duurste minderjarige speler.

Stuttgart-aanvaller Timo Werner is met 12 miljoen euro de enige met een hogere marktwaarde. Aangezien Werner binnen drie weken 18 wordt, is de kans groot dat Tielemans binnenkort de allerduurste zal zijn.

Zelfs in de virtuele ranking onder twintig, prijkt Tielemans nog op plek 16. Het houdt echter niet op bij Tielemans. Één plaatsje hoger staat Aleksandar Mitrovic.

De Serviër wordt in België fel bekritiseerd en het voltallig Belgische journaille stelt zich vragen bij zijn aankoopprijs van 5 miljoen euro. Toch verhoogde één van de bekendste voetbalsites ter wereld zijn marktwaarde enkele dagen geleden tot 7,5 miljoen euro.

Met Dennis Praet bevindt er zich op plek 18 nog een derde Anderlecht-speler in de top 20. Geen enkele andere club ter wereld heeft zelfs maar twee spelers in deze lijst.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.