Boskamp: "Praet en Bruno stagneren"

DINSDAG, 11 FEBRUARI 2014, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tegen Lierse werden ze bij de rust vervangen, tegen Kortrijk mochten ze pas laat invallen: Dennis Praet en Massimo Bruno zijn momenteel even niet de wonderboys van Anderlecht. "Ik zie geen bezetenheid bij hen", zegt Johan Boskamp.


"Beiden stagneren in hun ontwikkeling", vertelt Boskamp vandaag in Het Laatste Nieuws. "Ze staan stil in hun ontwikkeling. Dan is het moeilijk om ze in de ploeg te houden. Ze hebben natuurlijk het nadeel dat de ploeg niet draait. Het is ook niet aan hen om het elftal te dragen, dat moeten anderen doen."

Beste positie

John van den Brom posteerde beide spelers al op meerdere posities: Praet centraal en op links, Bruno rechts, links en centraal. Volgens Boskamp wordt het tijd om uit te maken waar ze het best renderen. "Mitrovic heeft ballen nodig vanaf de flank, ook Pollet kan hiermee om", aldus Boskamp. "Zet Bruno dus op rechts, laat hem de achterlijn halen en voorzetten trappen."

Voor Praet ziet Boskamp een plaatsje op de linkerflank weggelegd. "Daar heeft hij meer ruimte dan centraal. Hij kan vandaar tussen de linies lopen en ruimte creëen voor een opkomende linksachter."

Naar zichzelf kijken

In juli en augustus sprak men bij Anderlecht van een overgangsjaar en dus, zo vindt Boskamp, moet Van den Brom zijn jonkies laten staan als ze al eens wat minder presteren. "Niet óm ze te laten staan, maar om een vaste waarde te worden bij het eerste elftal. Maar in de eerste plaats hebben ze stabiliteit nodig en dat ontbreekt nu. Van den Brom moet naar een vaste ploeg."

Toch moeten Praet en Bruno ook in de spiegel kijken. "Ik mis de bezetenheid die ik verwacht bij jonge voetballers. Vooral van Praet verwacht ik meer. Zo las ik eens dat hij amper naar andere matchen kijkt. Bruno leek die bezetenheid wel te hebben, maar die is precies een beetje weg."

Reden tot paniek is er echter nog niet. "Ze zullen de draad wel weer oppakken als Anderlecht beter gaat voetballen", gelooft Boskamp. "Wat ze wel missen is een ploegmaat die hen coacht in de match. Als het daar niet gebeurt, zal dit allicht ook niet gebeuren op training. Dat is niet goed voor hun ontwikkeling."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.