Milivojevic: "Ik wil mijn club helpen"

DINSDAG, 4 FEBRUARI 2014, 09:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds zijn komst kon Luka Milivojevic nog niet tonen zijn transfersom van 2,7 miljoen euro waard te zijn. De Serviër voelt zich het slachtoffer van de steeds wijzigende tactiek van John van den Brom. "Maar ik wil hier slagen."


Vrijdag tegen Lierse kwam er voor Milivojevic pas een plaatsje op de bank vrij na het uitvallen van Chancel Mbemba. De vorige twee matchen moest hij toekijken vanuit de tribune. "Dit is hard. Ik wil mijn club helpen, maar de coach maakt andere keuzes."

Van de Brom verantwoordt zijn beslissing om Milivojevic aan de kant te houden door te stellen dat hij niet goed genoeg is op training. De Serviër betwist dit. "Het doet pijn om dit te horen, want ik ben wel een werker. Ik train soms drie, vier keer per dag om beter te worden."

"Ik zorg voor evenwicht"

Desondanks is Milivojevic ervan overtuigd dat hij Anderlecht iets kan bijbrengen. "Als ik goed genoeg ben om voor Servië te voetballen, moet ik toch ook kunnen presteren bij Anderlecht? Maar ik moet wel vijf of zes matchen kunnen spelen om mij te integreren in het team."

Milivojevic weet ook wat zijn kwaliteiten zijn. "Ik ben niet de voetballer die tien man dribbelt en dan scoort, dat moet iedereen goed beseffen. Ik ben een verdedigende middenvelder die voor evenwicht zorgt. Ik ben de enige speler van dit type in de kern. Bovendien heb ik een goed schot."

De Serviër wijst er ook op dat in de twaalf matchen die Anderlecht dit seizoen al verloor, hij tien keer niet in de basiself stond. "Maar ik startte wel toen we in de Champions League gelijk speelden tegen PSG en tegen Olympiakos stond het 1-1 toen ik vervangen werd."

"Normaal dat jongeren hun vertrouwen verliezen"

Tot slot stelt Milivojevic ook de manier waarop Van den Brom met enkele jongeren omgaat in vraag. "Praet, Bruno en Tielemans zijn jonge spelers die ooit aan de top zullen spelen, maar als ze aan de rust worden gewisseld, dan is het normaal dat ze hun vertrouwen verliezen, hè."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.