Van den Brom: "Ben veranderd als coach"

WOENSDAG, 8 JANUARI 2014, 21:21 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

John van den Brom heeft dit seizoen al heel wat kritiek te verwerken gehad. "Ik heb veel tijd nodig gehad om uiteindelijk de juiste mix en balans te vinden. Veel te lang vind ik", aldus de trainer.


Leerzame periode
"Ik heb een leerzame periode gehad. Het resultaat is zo-zo geweest en ook de manier waarop het ging. En als je geen resultaten haalt bij een topclub, kom je onder druk te staan. Voor mij als coach is dat een mooi leermoment geweest, omdat ik dat eerlijk gezegd nog niet had meegemaakt."

Dezelfde stijl van coachen
Toch heeft de Nederlander zijn stijl van coachen niet veranderd. "Je moet jezelf nooit verloochenen. Nederlanders zijn direct, die zeggen wat ze denken en vinden. Dat is niet altijd goed, je komt er weleens mee in de problemen. Maar ik ben niet anders dan toen ik hier binnen kwam."

Play-off-systeem brengt redding
Van den Brom hoopt nu doordat de punten bij aanvang van de play-offs gehalveerd worden, hiervan te profiteren. "De doelstelling was om de achterstand met kerst op de nummer één, Standard Luik, niet te groot te laten worden. Op een gegeven moment was dat elf of twaalf punten. Dat wordt wel weer gehalveerd, want dat is ook de play-offs in België. Dus dat was zes punten. En nu is het nog maar vier, dus dat is twee, en dat is één wedstrijd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.