ZATERDAG, 30 NOVEMBER 2013, 12:54 - Michaël

Aaron Leya Iseka is zeker geen onbekende voor de supporters die de prestaties van de jeugd en de beloften op de voet volgen. Leya Iseka lag vorig seizoen mee aan de basis van de titel bij de U17.

Hij deed dit in het bijzijn van onder andere Youri Tielemans, Samy Bourard, Gilles De Nayer en Frank Mikal. Dit seizoen strijdt hij mee in de UEFA Youth League en maakt hij deel uit van de beloften onder leiding van René Peeters. Een hele prestatie voor iemand die amper 17 jaar is.

Patrick (@Purpleketje), hoofdredacteur van de Franse sectie en kenner van de Anderlechtse jeugd, dook in onze archieven en zette de laatste nieuwtjes over Iseka op een rijtje.

20 november 2013: Joël Crahay, oud-mentor bij de Anderlechste U17, heeft in al zijn jaren heel wat jeugdspelers de revue zien passeren. Hij denkt daarbij aan Andy Kawaya, Samy Bourard en jawel aan Aaron Leya Iseka. Jongeren die volgens hem heel dicht bij de A-kern staan en klaar zijn om door te breken.

28 oktober 2013: Iseka scoort bij de beloften tegen Standard. Anil Koç, ex-Anderlecht, scoort nadien de gelijkmaker.

3 oktober 2013: Iseka scoort die keer tegen Olympiakos. Na 90 minuten was de eindscore 4-2 voor de paars-witte U19. Andy Kawaya opende de score na 37 minuten, helaas maakte de Grieken in de 40ste minuut al weer gelijk. Amper drie minuten later zette Iseka Anderlecht weer op voorsprong (2-1). Even na rust kon Iseka weer op aangeven van Jaadi de 3-1 op het scorebord zetten. In de 61ste minuut scoorde de jonge broer van Michy Batshuayi zijn derde van die avond.

31 juli 2013: Overwinning van de U19 in Hoogstraten. De U19 wonnen toen met 0-4, Iseka scoorde twee maal.

6 mei 2013: U17 kampioen van België. Het werd 3-0 tegen Genk dankzij een hattrick van ... Iseka.

3 april 2013: "Iseka blijft bij Anderlecht", aldus zijn moeder. "Dat is voor 100% zeker."

1 april 2013: Aron Leya Iseka wordt bekroond als topscoorder op de Aegon Future Cup. Hij scoorde tijdens dat tornooi drie keer. Eerder die dag won Anderlecht de finale van Ajax na doelpunten van Jaadi en Iseka.

31 maart 2013: Anderlecht wint met 3-0 van Bayern in de Aegon Future Cup. Iseka scoorde twee van de drie doelpunten.