Hoe vergaat het… Mehdi en Karim Tarfi?

VRIJDAG, 15 NOVEMBER 2013, 13:30 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Nu het clubvoetbal even plaats ruimt voor interlandvoetbal, zien wij de kans schoon om eens te kijken hoe het onze uitgeleende spelers vergaat. Vandaag: Mehdi en Karim Tarfi


Verleden

Mehdi en Karim Tarfi arriveerden op elfjarige leeftijd in Anderlecht. De twee maakten deel uit van het Purple Talents-programma en tekenden hun eerste profcontract bij Anderlecht.

Mehdi mocht een paar keer mee op stage met de A-kern, maar kwam uiteindelijk in het Astridpark niet verder dan enkele oefenwedstrijden en de bank tijdens een bekerwedstrijd. Hij was vorig seizoen een belangrijke schakel in het kampioenenelftal van beloftentrainer René Peeters.

Karim werd vorig seizoen uitgeleend aan De Graafschap. Hij maakte er furore en scoorde twee heerlijke vrije trappen, tot hij zijn kruisbanden scheurde.

Heden

Op het einde van de transferperiode leende Anderlecht Mehdi voor één seizoen uit aan Zulte Waregem, dat een aankoopoptie bedong. Eind September stond hij in de basis in de bekerwedstrijd tegen VW Hamme, maar in de competitie kwam hij nog niet aan spelen toe. Hij behoorde wel wekelijks tot de wedstrijdselectie van Franky Dury, tot hij geblesseerd uitviel.

Er waren gesprekken aan de gang om Karim dit seizoen opnieuw uit te lenen aan de Superboeren, tot een nieuwe blessure roet in het eten gooide. Karim is op dit moment volop aan het revalideren.

Toekomst

De toekomst van de Tarfi-tweeling ligt wellicht niet in het Astridpark. Al keerden in het verleden al wel vaker spelers terug naar Anderlecht, nadat ze te licht werden bevonden en zich bij een andere club verder ontwikkelden.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.