Anderlecht verliest oefenduel van NAC

DONDERDAG, 14 NOVEMBER 2013, 15:50 - Goofy

Deze namiddag kwam Anderlecht tijdens een oefenduel in actie tegen NAC Breda. De wedstrijd was ingelast om verschillende spelers wat speelminuten te gunnen. Uiteindelijk verloor Anderlecht van NAC met 2-4.

Zoals verwacht stond Silvio Proto in het doel tegen NAC. Ook konden we Fede Vico en Sissoko in de basis terugvinden. Een opmerkelijke naam was Serviër Andrija Lukovic, op proef bij Anderlecht en landgenoot van Mitrovic, stond ook op het veld.

In de vijftiende minuut schiet Poepon NAC op voorsprong dit na een goede actie van Seuntjens en een assist van Sarpong. Na de 0-1 konden beide ploegen geen grote kansen meer afdwingen.

NAC voerde tijdens de rust vijf wissels door, Anderlecht twee. Demy De Zeeuw en Fede Vico mochten rusten.

In de 56ste minuut was het dan raak voor Anderlecht. Bodor speelde de bal met de hand waardoor paars-wit een strafschop toegewezen kreeg. Vargas nam zijn verantwoordelijkheid en legde de gelijkmaker binnen: 1-1.

in de 73ste minuut wist NAC terug op voorsprong te komen via Schalk (1-2) maar lang duurde de vreugde niet. Amper enkele minuten later legde Chancel Mbemba de gelijkmaker dankzij een assist van Acheampong binnen: 2-2.

Helaas viel niet snel er na de 2-3. Hadouir trapte een schitterende vrije trap net buiten bereik van Proto: 2-3. Nog was het niet gedaan want diezelfde Hadouir stoomde op aan de rechterkant en gaft laag voor op Lurling. Die lobde de bal met een mooie voetbeweging over Proto: 2-4.

Score: 2-4
Doelpunten: 15' Poepon (0-1), 56' Vargas (1-1), 73' Schalk (1-2), 75' Mbemba (2-2), 79' Hadouir (2-3), 86' Lurling (2-4)

Anderlecht: Proto, de Zeeuw (46' Vargas), Cyriac (77' Leya Iseka), Acheampong (77' Bourard), Mbemba, Vico (46' Jaadi), Vanden Borre, D'Alberto, Lukovic (77' Bastien), Matthys, Sissoko
Bank: Roef, Bourard, Leya Iseka, Vargas, Jaadi, Bastien

NAC Breda: Ten Rouwelaar, De Roover, Kwahman, Gilissen, Sarpong, Poepon, Verbeek, Hadouir, Seuntjes, Buÿs, van der Weg