CL: zwakke eerste helft kost Anderlecht punten

DINSDAG, 17 SEPTEMBER 2013, 22:36 - Skyhawk
Logo Anderlecht-Online

Onderwerp van een tactische miskleun; dat was Anderlecht in de eerste helft. De twee Benfica goals vielen dan ook voor de pauze. Na een bijsturing tijden de rust kwam de swung er weer in, maar het kalf was al verdronken.


Anderlecht startte met De Zeeuw in de ploeg voor Acheampong. Een "versterkt middenveld" heette het bij monde van de trainers. Maar al snel was het duidelijk dat het tactische plaatje niet klopte. Er waren geen aanspeelpunten. Er was geen beweging, geen routine.

De eerste goal viel dan ook al na vier minuten. Proto liet een bal glippen en Djuricic duwde simpelweg binnen. Anderlecht kon nooit een vuist maken en creeerde slechts 1 kansje. Luisao kon na een half uur op een afgeweerde corner de tweede bal binnen trappen. De eerste helft was niet meer dan een triest schouwspel geweest.

Anderlecht stelde tijdens de rust bij en ging in de zelfde opstelling spelen als tegen KV Mechelen. En plots moest Benfica wijken. De druk groeide en paarswit dreigde, zij het met een handvol halve kansen, kopballen en afstandsschoten. Vooral Acheampong bleek een ware kwelduivel voor de Portugese defensie. Maar de ondertussen verdiende goal bleef uit en het offensief stierf een stille dood. In de slotfase werd een Brusselse goal nog (onterecht?) afgekeurd.

Anderlecht verliest dus met 2-0 van een matig Benfica, in een partij waarin de Brusselaars al van de start achter de feiten aanliepen. 2-0 is zonder twijfel de hoge prijs voor het bunkervoetbal van de eerste helft.

Resultaat: 2-0
Goals: 4' Djuricic, 30' Luisao

Benfica: Artur, Almeida, luisão, Garay, Siqueira, Perez (69' John), Fejsa, Matic, Djuricic, (75' Pereira), Cardozo (87' Lima), Markovic
Anderlecht: Proto, Gillet, Kouyaté, Mbemba, N'Sakala, de Zeeuw, (46' Acheampong), Milivojevic, Kljestan, Bruno (79' Praet), Mitrovic (76' Cyriac), Suarez

Geel: Pérez, De Zeeuw, Suarez, Bruno, Kljestan
Rood: /anderlecht-online forum