Anderlecht wint topper tegen Standard

ZONDAG, 5 MEI 2013, 16:43 - Michaël

2-0, dat is de uitslag van de topper thuis tegen Standard. Beide doelpunten werden gemaakt door Guillaume Gillet. Ook een klein mirakel was dat paars-wit zowaar een penalty kon omzetten in een doelpunt.

Anderlecht had al van bij het begin meer balbezit, maar deed er niets mee. Hooguit een paar kansen werden bijeen gesprokkeld en zo ging men met 0-0 de rust in, al werd Suarez, die mooi scoorde, nog wel onterecht voor buitenspel afgevlagd. Pas in de tweede helft kwam paars-wit op dreef. Biglia draaide een goeie vrijschop in de doelzone en Gillet streelde hem met z'n hoofd: 1-0.

Standard probeerde Anderlecht in het defensief te dringen maar slaagde daar niet in. Halfweg in de tweede helft trok Arslanagic Mbokani neer en de scheidsrechter legde de bal terecht op de stip. Gillet zette de penalty koelbloedig om in de 2-0. Suarez trof later nog de deklat en Standard maakte de partij vol met zijn tienen, nadat Arslanagic geblesseerd uitviel.