"Het beste Anderlecht waarin ik ooit speelde"

ZATERDAG, 2 FEBRUARI 2013, 15:41 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Al twaalf jaar lang is Olivier Deschacht een vaste waarde bij Paars-wit. 300 competitiewedstrijden heeft de Deschacht er nu al opzitten bij Anderlecht. Zijn eerste match speelde hij uit bij Beveren


Deschacht viel toen in voor Bertrand Crasson en speelde 20 minuten. Hij pakte ook meteen geel; niet abnormaal want Beveren speelde toen met zijn gouden generatie Ivorianen. Deschacht herinnert het zich nog: "Ik was bloednerveus", besloot hij.

De enkelblessure in 2010 betekende bijna het einde van zijn carrière. Eens fit kreeg hij onder Jacobs amper nog speelkansen. Slechts twee maal stond hij in de basis. Onfair vond Deschacht het: "Niemand kan zo snel terugkeren. Biglia kon het niet, Vargas niet en ik al helemaal niet."

Met twee goals en vijf assists beleef de speler het productiefste seizoen ooit. Dit is allemaal dankzij trainer Van den Brom die de Nederlandse voetbalschool naar Anderlecht bracht. Hierdoor komen de backs vaak mee. Daardoor is het aantal assists niet onlogisch. Deschacht vindt het ook aangenaam spelen zo: "Op die manier ben ik ook eens belangrijk."

Deschacht tilt ook zo zijn persoonlijk niveau omhoog. Voetballend gezien is dit waarschijnlijk dan ook het beste Anderlecht in jaren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.