Gillet: "Heb potentieel als rechtsback"

VRIJDAG, 21 SEPTEMBER 2012, 08:49 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad kon Gillet strikken voor een uitgebreid interview. Daarin spreekt hij over zijn positie als rechtsback, over Proto zijn Teddy'ke (neen geen knuffelbeer) en blikt hij vooruit op de wedstrijd tegen Zulte.


We hebben enkele fragmenten van het interview verzameld. Zo wou Gillet over de positie als rechtsback dit kwijt: "Ik loog mezelf voor dat ik middenvelder moest zijn en was te weinig geconcentreerd als rechtsback. Nu ik er mijn zinnen op heb gezet, weet ik dat ik even goed kan presteren als verdediger dan als middenvelder. Ik draaide de knop helemaal om toen ik met de Rode Duivels tegen Engeland speelde. Toen heb ik mij echt geamuseerd als rechtsachter."

Tegen Zulte-Waregem moet Anderlecht dringend drie punten pakken om zo in de buurt te blijven van leider Brugge: "Vier dagen na de Champions League is een verplaatsing naar Waregem wellicht de moeilijkste die je kunt hebben. Zij zitten in een positieve spiraal en hun coach zorgt weer voor punten."

En dan, het Teddy'ke van Proto, wat is dit nu in feite? "We plagen Silvio nog steeds met zijn Teddy'ke. Het was immers een zwak schot van Teddy Chevalier dat hij liet binnenglippen. Ach, in al die jaren dat ik bij Anderlecht speel, is dat de enige echte fout van Proto die ik mij kan herinneren. In andere matchen, zoals op Milan, was hij groots."

Het volledige artikel is te lezen op Het Nieuwsblad.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.