Vertonghen: "Ik wil geen karikatuur worden"

ZATERDAG, 30 MAART 2024, 08:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Gaat hij verder of stopt hij? Vlak voor de interlandbreak zat Jan Vertonghen met Jesper Fredberg samen om te praten over zijn toekomst. In Het Laatste Nieuws vertelt hij vandaag hetzelfde als wat hij tegen zijn baas zei. "De belangrijkste vraag voor mij is: kan ik Anderlecht de speler geven die ik zelf wil zijn en die Anderlecht verdient?"

Vertonghen heeft nog geen beslissing genomen. Hij voelt zich heel goed bij Anderlecht, maar vreest te snel te beslissen en daarna op de beslissing te moeten terugkeren. "Op dit moment heb ik nog steeds het gevoel een meerwaarde te zijn, maar ik wil nog een aanvaardbaar niveau hebben wanneer ik stop. Ik wil geen karikatuur worden van mezelf."

De verdediger vertelt dat op basis van zijn huidige gevoel hij graag wil verder gaan. "Maar ik kan niet voorspellen hoe ik me over een paar maanden voel", zo klinkt het. "Ik wil nu niet mijn ja-woord aan Anderlecht geven om na het EK te merken dat het niet meer gaat. Of andersom." Al is Vertonghen zich wel bewust van het feit dat zijn toekomst een grote invloed heeft op de transferplannen van Anderlecht deze zomer. 

Desondanks wil Vertonghen de knoop pas doorhakken wanneer hij er klaar voor is. "Ik ben nog te veel liefhebber om ineens te zeggen 'ik stop'", besluit hij.

Bron: Het Laatste Nieuws (Kjell Doms)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.