"Financiële toekomst Anderlecht ziet er weer rooskleurig uit"

DINSDAG, 13 FEBRUARI 2024, 20:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Nieuwsblad pakt vandaag uit met een groot onderzoek naar de financiën van de Belgische profclubs. Ook de cijfers van Anderlecht werden onder de loep genomen en voorgelegd aan sporteconoom Wim Lagae van de KU Leuven. "Als ik naar de toekomst van Anderlecht kijk, ben ik positief."

Hoe het Anderlecht de voorbije jaren financieel verging, is alom bekend. De jongste vijf boekjaren boekte de club 97 miljoen euro verlies. Eigenaar Marc Coucke voerde voor 106 miljoen euro aan kapitaalsverhogingen door om de club boven water te houden. 

Daarnaast werd er ook volop geherstructureerd en ingezet op nieuwe inkomsten. "Hun inkomsten zijn fors gestegen van 78 naar 101 miljoen euro terwijl hun loonmassa een beetje gedaald is naar 54,7 miljoen euro", aldus Lagae, die opmerkt dat de club ook weer heel wat spelers met doorverkoopwaarde in haar rangen telt.

Het verschil met Club Brugge, de beste leerling van de klas, is volgens Lagae nog groot, maar hij ziet de toekomst wel optimistisch tegemoet. "Mochten ze volgend seizoen Champions League kunnen spelen, zou hen dat wel een nieuwe turbo kunnen geven. Hun toekomst ziet er weer rooskleurig uit", besluit hij.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.