"Eerste doelpunt mijn fout, tweede vind ik niet"

ZONDAG, 28 JANUARI 2024, 22:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jan Vertonghen was zonder twijfel de meest opvallende man tijdens Anderlecht - Union. Na mistasten van de Rode Duivel kon Union twee keer scoren, maar hij bracht Anderlecht ook zelf weer in de match met een rake kopbal. "De fans wilden een reactie en die kregen ze."

"Ik maakte een grote technische fout bij het eerste tegendoelpunt. Omdat Union ons domineerde, wilde ik de bal zo ver mogelijk weg trappen. Ik wilde teveel kracht zetten, waardoor ik de bal volledig miste", vertelde Vertonghen na afloop.

"Net toen ik die blunder probeerde te vergeten, kregen we de tweede tegen na een slechte onderschepping van mijn kant. Al vond ik dat ik hier niet veel fout deed. De bal sprong op en ging daardoor over mijn voet. Al begrijp ik dat veel mensen dat anders zullen zien."

"Er waren ook veel dingen waar we ons aan kunnen optrekken. Wij misten heel wat spelers, terwijl bij Union niemand afwezig was. We toonden dat we wilden winnen. Dat was nodig voor de rest van het seizoen. De fans wilden een reactie en die kregen ze. Fysiek hebben we laten zien dat we in orde zijn.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.