Hazard redt punt in extra tijd

ZONDAG, 28 JANUARI 2024, 20:37 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft dan toch een keer niet verloren van Union, maar het heeft wel niet veel gescheeld. Pechvogel van de avond was Jan Vertonghen die tweemaal in de fout ging waardoor Union 0-2 leidde. Maar het was Vertonghen die Anderlecht ook in leven hield door de 1-2 binnen te koppen. Na rust streed Anderlecht voor wat het waard was, maar kwam het zeer moeilijk tot kansen. Union was minder dreigend dan voor rust en in de toegevoegde tijd kon Hazard dan toch nog de 2-2 scoren na een stilstaande fase. Opnieuw geen goede wedstrijd van Paars-wit, maar na rust toonde het wel de nodige inzet en strijd.

Een rustig begin van de wedstrijd, maar blijkbaar té rustig volgens Vertonghen, want de kapitein trapte een serieus gat in de lucht bij een interventie. Nilsson was wel wakker en schoof de 0-1 uit het niets in doel waardoor Union weer vanuit zijn zetel kon spelen. Zoals zo vaak leek Anderlecht als verlamd te spelen tegen Union dat veel gevaarlijker was.

Dikke pech voor Vertonghen net voor het half uur. Zijn controle mislukte jammerlijk door een stuit van de bal waardoor Amoura uit het niets voor doel kwam en koelbloedig de 0-2 in doel schoof.

Een dikke vijf minuten later was het echter Vertonghen die Anderlecht weer tot leven wekte. Dreyer zette voor na een korte corner en Vertonghen kopte mooi de 1-2 in doel. Maar Union bleef de wedstrijd dicteren. Het geraakte aan nieuwe kansen via Amoura (tweemaal) en Nilsson die een grote kopkans miste. In het slot nog eens een zeldzame combinatie van Anderlecht, maar Verschaerens voorzet leek nergens op.

Union bleef na rust Anderlecht makkelijk afhouden. Een zeldzame aarzeling bij Union zorgde voor een kansje voor Arnstad. Union was zelf ook veel minder dreigend. Een schot van de ingevallen Rodriguez in minuut 67 was de eerste poging binnen het doelkader na rust. De voor Dolberg ingevallen Vazquez kopte een halve meter over in minuut 74. In minuut 80 moest Schmeichel tweemaal ingrijpen, onder andere op een schot van Sykes.

Vazquez liet zich opnieuw opmerken met een kopbal, maar deze poging werd nu afgeblokt. Daarna gaf de Argentijn wel een zwakke pass waardoor Dreyer niet werd bereikt. Schmeichel moest nogmaals ingrijpen op een poging van Rodriguez. In de toegevoegde tijd kwam Anderlecht toch nog onverhoopt op gelijke hoogte. Via Patris en Vazquez belandde de bal bij Hazard die de grote kans niet miste. Anderlecht drong nog aan, maar bleef steken op een gelijkspel.

Te onthouden is ook de zeer degelijke invalbeurt van Vazquez die toch fysiek zijn stempel drukte. Dolberg presteert nu al enkele weken minder, maar de Deen krijgt ook geen kansen aangereikt. Benieuwd welke keuze Riemer maakt in de lastige uitwedstrijd naar Mechelen op donderdag.