Vijf biergooiers opgepakt en riskeren stadionverbod

VRIJDAG, 26 JANUARI 2024, 15:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Meteen na de wedstrijd tegen Union werden vijf personen uit het Anderlecht-vak opgepakt en administratief aangehouden wegens het gooien van bierbekers. Dat meldt Het Nieuwsblad. Anderlecht laat intussen weten dat het alles wil doen om de vijf een stadionverbod op te leggen.

De politie van de Brusselse zone Zuid laat weten dat de vijf heethoofden twaalf uur in de cel doorbrachten. 

Anderlecht wil intussen streng optreden tegen de personen die zorgden dat de wedstrijd werd onderbroken. "Aan de hand van camerabeelden werden alvast vijf personen geïdentificeerd", laat paars-wit weten. "De club zal in nauw overleg met de politiediensten nog meer betrokken personen trachten te identificeren. RSC Anderlecht zal voor elke geïdentificeerde persoon een procedure van burgerrechtelijke uitsluiting opstarten, zodat zij de facto een stadionverbod krijgen."

"De club wil nogmaals duidelijk maken dat dergelijke acties de fysieke integriteit van spelers, scheidsrechters, stewards en veiligheidsdiensten in het gedrang kunnen brengen en dus volstrekt ontoelaatbaar zijn. RSC Anderlecht zal dergelijk gedrag in de toekomst consequent streng blijven bestraffen."

Bron: Het Nieuwsblad
rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.