Lapmiddeltjes moeten grasmat optimaliseren

VRIJDAG, 12 JANUARI 2024, 21:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht nodigde de voorbije weken specialisten van Arsenal en Leicester uit om advies te geven over de grasmat, maar grote ingrepen waren niet mogelijk. Het weer van de voorbije weken, eerst heel nat en dan heel koud, zorgde ervoor dat er niet veel mogelijk was.

De grasmat van het Lotto Park ligt er erbarmelijk bij. Afgelopen zomer teisterde een bacterie het gras. Nadien zorgden de vele wedstrijden ervoor dat het terrein kapotgespeeld werd. De greenkeeper van Arsenal, zeven keer verkozen tot de beste van de Premier League, en zijn collega van Leicester kwamen eind december een kijkje nemen en advies geven. 

Een nieuwe grasmat aanleggen, heeft momenteel weinig zin. Dat kost 150.000 euro en in de winter kan het gras niet goed hechten. Komende zomer is dit wel een optie.

Dus probeert Anderlecht via allerlei lapmiddeltjes het veld te optimaliseren. Zo liet het de organische laag die alles verstikte, weghalen. De grassprieten moeten zo meer zuurstof krijgen. De club zorgde voor extra belichting en de verwarming draait volop. Zo wil men de groei van het gras bevorderen. Er werden ook afdekzeilen aangekocht om het gras te beschermen bij grote regenval. Extra zand werd gestrooid om het veld te stabiliseren.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.