Klacht Genk verworpen

MAANDAG, 8 JANUARI 2024, 14:03 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Referee Departement heeft een beslissing genomen over de klacht van Racing Genk betreffende het duel in het Lotto Park. De klacht is verworpen en de wedstrijd wordt dus niet herspeeld. Genk heeft wel nog de mogelijkheid om naar het BAS te stappen.

“Rekening houdend met alle elementen die door beide partijen zijn aangebracht en met de antwoorden die door de getuigen zijn gegeven op de gestelde vragen gesteld, is het PRD van oordeel dat er geen vergissing werd begaan in de toepassing van de spelregels. Dat in casu sprake is van een fout bij de beoordeling van een spelfeit", staat er te lezen in de eindbeslissing van het Referee departement.

“Om deze redenen beslist het Bureau Arbitrage KBVB dat de klacht ontvankelijk doch ongegrond is in die zin dat vaststaat dat er geen vergissing werd begaan in de toepassing van de spelregels en de zaak derhalve niet wordt overgemaakt aan de bevoegde disciplinaire instantie."

Of de Limburgers voet bij stuk houden bij hun vraag om de wedstrijd te herspelen en met die vraag naar het BAS (Belgische Arbitragehof voor de Sport) trekken, is momenteel nog niet duidelijk.

Bron: hln.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.