Speciaal graszaad en extra lampen moeten grasmat verbeteren

MAANDAG, 18 DECEMBER 2023, 21:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht zal van de winterstop gebruikmaken om zijn grasmat onder handen te nemen. Het Laatste Nieuws weet dat de club speciaal gras zal zaaien en extra warmtelampen zal huren om nieuw gras sneller te laten groeien.

Het graszaad dat Anderlecht zal gebruiken groeit vanaf 6°. Momenteel heeft Anderlecht lampen om één derde van het veld te verlichten. Het zal er nu bijhuren om aan de helft te geraken. Meer is zinloos. Het veld continu belichten is niet goed voor het gras.

Mocht deze manier niet succesvol zijn (bijvoorbeeld door vriesweer) dan is het volgens Het Laatste Nieuws nog steeds een optie om een nieuwe grasmat te leggen. Dat kostenplaatje bedraagt 300.000 euro. Anderlecht heeft immers een speelveld dat natuurlijk gras en kunststofvezels combineert.

Op 27 december speelt Anderlecht zijn laatste thuiswedstrijd van 2023. De eerste wedstrijd na Nieuwjaar is op 27 januari (tegen Union). Anderlecht heeft dus exact één maand de tijd om de grasmat te optimaliseren.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.