"Trap naar de hoeken, Schmeichel raakt daar niet"

VRIJDAG, 15 DECEMBER 2023, 14:08 - Garrincha

ANDERE In zijn speach voor de wedstrijd van zondag tegen Anderlecht spoorde Standard-coach Carl Hoefkens zijn spelers aan om op doel te trappen als ze in een kansrijke positie komen. Hij zei hen goed naar de hoeken te mikken. "Want die doelman raakt niet aan de paal."

'Inside 23-24' is een wekelijke docu van Standard over hoe het er achter de schermen aan toe gaat. In de aflevering van gisterenavond is een deel van de speach te zien die Hoefkens zondag gaf voor de Clasico tegen Anderlecht.

"Als je in de juiste positie staat rond de box, schiet dan op doel. Deze doelman geraakt niet tot aan de paal. Plaats de bal in de hoek en het is doelpunt. Gegarandeerd", aldus Hoefkens.

Zijn spelers luisterden alvast goed. Bij het eerste doelpunt van Kawabe viel Schmeichel naar de verkeerde kant. In de 34e minuut trapte Alzate naar de linker benedenhoek. Schmeichel stond aan de grond genageld, maar de bal ging net naast. Tien minuten later viseerde Price de linkerbovenhoek. Opnieuw had Schmeichel geen reactie in huis, maar ging de bal nipt naast. Enkele minuten later viel de goalie naar de foute kant toen Kawabe scoorde.

Bron: © Eigen redactie