RSCA Futures gelijk tegen FC Eindhoven

ZATERDAG, 29 JULI 2023, 21:06 - Garrincha

WEDSTRIJDEN - 1B De RSCA Futures hebben vanmiddag 2-2 gelijk gespeeld in een oefenduel tegen FC Eindhoven. Paars-wit kwam op voorsprong via Tristan Degreef, maar de club van voormalig Anderlecht-T2 Willem Weijs boog de situatie om. In de 89e minuut sleepte invaller Amadou Diallo (foto) een gelijkspel uit de brand.

FC Eindhoven eindigde vorig jaar als achtste in de Nederlandse tweede afdeling. Anderlecht kon geen beroep meer doen om de vertrokken Sadiki en Stassin, maar met Angulo, Kana en Lissens stond er nog de nodige ervaring op het terrein. Ook Monticelli en Degreef, die de voorbereiding afwerkten met de A-kern, waren van de partij.

Anderlecht domineerde de eerste helft en kreeg mogelijkheden via Monticelli, Angulo en Degreef. Het was die laatste die de score opende iets voorbij het halfuur. De 18-jarige Leuvenaar dribbelde de zestien en schoof diagonaal onder de Eindhovense doelman in doel.

Op het uur wisselde Eindhoven bijna het volledige elftal. Het spelbeeld veranderde en de thuisploeg kwam steeds meer opzetten. Dik tien minuten later scoorde Eindhoven twee keer in drie minuten. In de slotminuut maakte Anderlecht nog gelijk. Ismaili met de mooie diepe bal tussen de verdediging en de doelman. Diallo pikte hem op en lobte over doelman Brondeel de 2-2 tegen de touwen.

Score: 2-2
Doelpunten: 31' Degreef (0-1), , 69' Rottier (1-1), 71' Sleegers (2-1), 89' Diallo (2-2)

FC Eindhoven: Borgmans (70. Brondeel), Persyn (40. Sas (85. Van Rosmalen)), Limouri (60. Amevor), Giebels (60. Seedorf), Rego (60. Van Doorm), Simons (60. Dahlhaus), Azzagari, Achenteh (60. Dorenbosch), Van Rosmalen (60. Kökcü), Garden (60. Rottier), Erkelens (60. Sleegers)

RSCA Futures: Vercauteren (46' Haentjens), Masscho (46' Camara), Baouf (70' Barry), Lissens, Moutha-Sebtaoui (46' Nicaise), Kana, A. Engwanda (70' Diallo), Tajaouart (70' Ismailli), Angulo, Monticelli (83' N. Engwanda), Degreef

Bron: © Eigen redactie